Háromféle Redmi 4 mutatkozott be

A leggyengébb változat döbbenetesen alacsony ár mellett kínál korrekt felszereltséget, a legkomolyabb darab pedig Full HD kijelzővel és Snapdragon 625 SoC-vel érkezik.

A Xiaomi mobiljai elsősorban a remek ár/érték arányt juttathatják a felhasználók eszébe, különös tekintettel a Redmi-széria, ami ezúttal is hű volt önmagához, és megmutatta, hogy mit tud nyújtani Kínában 500 jüanért, azaz körülbelül 20 ezer forintnak megfelelő összegért. Nem keveset. A Xiaomi Redmi 4A ugyanis 720p felbontású, 5 hüvelykes kijelzőt, négymagos Snapdragon 425 lapkát, Adreno 308 grafikus gyorsítót, 13 megapixeles, szimpla villanóval megtámogatott hátlapi kamerát és 16 gigabájtos belső tárolót kapott. Szelfiket 5 megapixeles felbontásban lőhetünk vele, tárolóját pedig a dual SIM-opció elvesztése után microSD kártyával bővíthetjük. Akkumulátora 3120 mAh kapacitású. Ujjlenyomat-olvasó nem jutott rá, ahhoz egy szinttel feljebb kell menni.

Ujjlenyomat-olvasó nincs a Redmi 4A hátlapján, viszont az árazása nagyon agresszív
Ujjlenyomat-olvasó nincs a Redmi 4A hátlapján, viszont az árazása nagyon agresszív [+]

A Xiaomi Redmi 4 hátulján ugyanis ott figyel a biometrikus azonosító, formaterve a mai divatnak megfelelően lekerekített 2.5D, 720p felbontású kijelzővel próbálja meg elcsábítani a felhasználókat, 13 megapixeles kamerája mellett pedig dupla ledes vaku teljesít szolgálatot. Memória és tárolóegység szempontjából ugyanazokat mondhatja el magáról, mint a belépőmodell, viszont a Redmi 3s-hez hasonlóan Snapdragon 430 SoC került bele, és az akkumulátora is 4100 mAh kapacitású, akár az elődé. Ára 700 jüan, azaz Kínában még 30 ezer forint alatt beszerezhető.

A közepes modellen természetesen már ott van az ujjlenyomat-olvasó, és még mindig kimondottan kedvező az árcímkéje
A közepes modellen természetesen már figyel a szenzor, és még mindig kimondottan kedvező az árcímkéje [+]

A csúcsmodell a Redmi 4 Prime, ami külső adottságokat tekintve gyakorlatilag egyáltalán nem különbözik a normál változattól, viszont 5 hüvelykes kijelzője Full HD felbontású, és ehhez több nyers erőt is kínál az egyébként ropant takarékos, nyolcmagos, 2,0 GHz-es processzorral és Adreno 506 grafikus gyorsítóval rendelkező Snapdragon 625 lapka és a 3 gigabájtnyi rendszermemória kombinációja. A több RAM-hoz 32 gigabájtos belső tároló is párosul, ugyanúgy ezüst, arany és sötétszürke színekben lehet beszerezni, mint utótag nélküli társát. Hátlapi villanója nem csak dupla ledes, hanem kéttónusú is. A csapat legerősebb tagja ként ezért is kell a legtöbbet fizetni, viszont a 37 ezer forintnak megfelelő 900 jüan még mindig nagyon jutányos ezért a felszereltségért.

A csúcsváltozatot főleg a Full HD kijelzőjéről ismerheti meg az arra fogékony szempár, nem mellesleg a rendszerchip is erősebb benne
A csúcsváltozatot főleg a Full HD kijelzőjéről ismerheti meg az arra fogékony szempár, nem mellesleg a rendszerchip is erősebb benne [+]

Mindhárom mobil MIUI-val érkezik, természetesen az Android Marshmallow alapjain, Kínában mától érhetők el a Redmi 4-ek, idehaza viszont minden valószínűség szerint csak később, és értelemszerűen egy fokkal magasabb árcédulával startolnak el.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés