Hasznos funkcióval frissül a Google Hitelesítő

A felhő alapú biztonsági mentés nagyon megkönnyíti az életet, ha valami történik a Hitelesítőt futtató készülékünkkel.

A kétlépcsős hitelesítés az egyik legbiztonságosabb megoldás a felhasználói fiókok védelmére, ugyanakkor a Google által kínált Authenticatornak vannak gyengeségei is. Mármint nem a fiókvédelem szempontjából, de ha az eszköz, amin a Google Authenticator fut megsérül, elvész, ellopják vagy csak véletlenül töröljük az appot, konkrétan kizárjuk magunkat minden olyan fiókból, amit a Hitelesítő védett, visszaállításra pedig nincs mód, ha előzőleg nem exportáltuk a fiókot. Márpedig erre ritkán van lehetőség, mielőtt összetörik a készülék, váratlanul levélnehezékké változik vagy kikapják a zsebünkből.


[+]

Ilyenkor minden egyes platformon külön egyeztetni kell az ügyfélszolgálattal, hogy deaktiválják a kétlépcsős azonosítást, ehhez általában hitelt érdemlően bizonyítani kell, hogy valóban a mi fiókunk és mi rendelkezünk felette, de ez a support munkatempójának és leterheltségének függvényében akár napokig is tarthat. Addig meg ugye mi sem férünk hozzá a fiókokhoz.

Erre kínál megoldást a Google az Authenticator frissítésével, ami lehetővé teszi a Hitelesítő visszatöltését annak elvesztése esetén. A biztonsági másolatot a Google Fiókban tárolja a rendszer, így bármikor helyreállítható a fiók, ha a készülékünkkel valami történik. A funkció a Google Authenticator 6-os verziójával lesz elérhető Androidon, az iOS verzió pedig 4-es sorszámmal, elvileg csak frissíteni kell majd az appot, de jelen pillanatban még nem óhajt frissülni a Google Play Áruházban itthon elérhető 5.2-es verzió. Mindenesetre lesz ilyen funkció és hamarosan bizonyára minden régióban elérhetővé válik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés