Hat napot késik, ajándékokkal érkezik a Meizu Pro 5

Mit kell tennie egy fiatal gyártónak, hogy a nagyok közé felemelkedjen? Jó készülékeket gyártani, azokat jó áron eladni és bizonyítani, hogy a vásárlók jönnek először. Az 55 ezer forintos, Full HD-s Meizu m2 note csak ízelítő idehaza abból, hogy mennyire előnyös ilyen szempontból a Kínai Népköztársaságban élni, ahol rendkívül olcsón lehet az összes Meizu mobilhoz hozzájutni. Az iPhone 6s Plus, az Xperia Z5 Premium, a Lumia 950 XL, az LG V10 vagy a Galaxy Note5 ellen harcba küldött, Exynos 7420-as Meizu Pro 5 is a konkurencia árszabása alatt vásárolható meg, mintegy 122 ezer forintért helyi adóterhek előtt.

Bemutatkozott a Meizu PRO 5

„Nem tökéletes”, de a Meizu Pro 5 nagyon közel kerülhet hozzá [+]

Nem véletlen, hogy sokan előrendelték a készüléket, amelynek kiszállítását október 12-től vállalta a Meizu, azonban egy tájfun és az egyik összeszerelő üzemet érintő áradást követően azt lehetett hallani, hogy az 5,7 hüvelykes, FHD-s AMOLED panellal felszerelt készülék polcra kerülése csúszik. A Meizu most ebből a szempontból jó hírrel szolgált: egyfelől cáfolja, hogy az áradás hátráltatná a megjelenést, a gond a fém hátlapot és az NFC chipet érinti, de már megoldották a dolgot. Éppen ezért hivatalos közleményben azt ígérik, hogy hat nappal az eredeti időpont után megkaparintható lesz az első adag Pro 5, a késedelemért ráadásul másfél millió dollár értékű kompenzáció jár azoknak, akiket érint a dolog. Mindenki 8600 forint értékű „baleset biztosítást” kap a véletlen leejtésekre vonatkozóan, a 32 gigabájtos verziót megrendelők ezen felül egy 5500 forint értékű mikrofonos fülest, a 64 gigabájtosat kosárba helyezők pedig az előbbieken túl még egy 5500 forint értékű FlyMe kupont is. Így már kevésbé fájhat a hatnapos késés, sőt: alighanem sokan látnának szívesen hasonló csúszásokat a jövőben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meizu

Azóta történt

  • Nemsokára bemutatkozhat a Meizu Pro 5 Mini

    Akinek túl nagy lenne a Meizu Pro 5, az a nem túl távoli jövőben jó eséllyel megvásárolhatja a kisebbik kiadást, az Exynos 7420 lapkakészletről viszont sajnos le kell mondani.

Előzmények

Hirdetés