Exynos 7420 lapkakészlettel mutatkozott be a Meizu PRO 5

„Not Perfect"! Érdekes felütéssel mutatta be a mai napon a Meizu az új csúcsmodelljét Kínában. Hány alkalommal kellett már végighallgatnunk, hogy holnaptól a nap is a másik irányba forog és minden gyökeresen megváltozik, hiszen az adott gyártó épp bemutatta az új modelljét? A jól ismert kínai gyártó pedig piacra dobja az eddigi legjobb és legdrágább mobilját és annyit mond: nem tökéletes.

Bemutatkozott a Meizu PRO 5

[+]

Ezzel az állítással nyilván igazat mondtak, hiszen kifogástalan mobiltelefonnal még nem találkoztunk, sőt, nem is valószínű, hogy fogunk, de azért a Meizu PRO 5 jelenleg egész biztosan sokak szemében közel áll a tökéletességhez. Már csak azért is mondhatjuk ezt, mert ez az első mobil, amiben Samsung híresen jó, 14 nanométeres csíkszélességű, nyolcmagos processzorral (1,5 GHz-es, négymagos Cortex-A53 és 2,1 gigahertzes, négymagos Cortex-A57) és Mali T760 MP8 grafikus gyorsítóval készülő Exynos 7420 lapkakészlete található, de nem a dél-koreai gyártónál készül.

Bemutatkozott a Meizu PRO 5
[+]

A csúcsphablet kijelzője 5,7 hüvelykes, Super AMOLED technológiájú, 1080 x 1920 pixeles felbontással (ilyen kis felbontáson még nem is láttuk üzemelni ezt a hardvert). Az előzetes mérések alapján akár 75 000 pontot is összehozhat a PRO 5 az AnTuTu teljesítménytesztjében, amivel tényleg az idei év egyik legerősebb mobilja lehet. Adatkommunikációs téren sem panaszkodnia, hiszen 802.11 ac/b/g/n szabványokat támogató, kétcsatornás Wi-Fi-t, Bluetooth 4.1-et (LE), valamint Cat.6-os LTE támogatást kapott, aminek köszönhetően akár 300 Mbps sebességgel tölthetünk le mobilinternet segítségével.

Bemutatkozott a Meizu PRO 5
[+]

A hátlapján lévő 21 megapixeles kamera a Sony IMX230 szenzorával dolgozik együtt, a villámgyors autofókuszt az érzékelő felületén elhelyezett PDAF réteg segíti (phase detection autofocus), aminek köszönhetően 0,17 másodperces fókuszálási időt ígér a Meizu, ami még a lézeres technológiánál is komolyabb sebességet jelent. A kamera nem mellesleg 4K videót tud rögzíteni, ennek legnagyobb érdekessége, hogy nem csak a szokásosnak mondható 30 fps-sel, hanem 120 képkockával is másodpercenként, ezzel a PRO 5 számít az elsőnek és jelenlegi egyetlennek. Az előlapi kamerája 5 megapixeles.

Bemutatkozott a Meizu PRO 5
[+]

A Meizu készülékek zeneileg is nagyon jók szoktak lenni, az MX4 Pro esetén kimondottan nagy hangsúlyt fektettek a mobilos zenehallgatókra, ezúttal sincs ez másképp, a HiFi 2.0 hangzásért ES9018 jelfeldolgozó egység és OPA1612 típusú erősítő felel. A Meizu főmenü nélküli kezelőfelülete, a Flyme OS is fejlődött, az új mobil az 5-ös verziószámú szoftvert kapta meg, ami gyorsabb és okosabb lett elődjénél.

A Meizu PRO 5 október 12-étől rendelhető meg két kiadásban, mindkét verzió UFS 2.0-ás tárolólapkákkal kerül piacra, a 32 gigabájtos modellhez 3, a 64 gigabájtos modellhez 4 gigabájtnyi RAM tartozik. Kínában nettó 2800 jüanba (átszámolva körülbelül 122 000 forint) kerül az olcsóbbik, 3100 jüanba (körülbelül 135 000 forintnak felel meg) a drágábbik verzió.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meizu

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés