QHD-s kijelzőt és Samsung SoC-t kapott a Meizu szupertelefonja

A Pro 6 Plus Exynos 8890-es rendszerchipet, hatalmas kijelzőt, ujjlenyomat-olvasóba épített pulzusmérőt és csupa nyalánkságot kapott.

Alighanem bocsánatos bűn, amit a Meizu a termékelnevezéssel művel: a Pro 5 phablet után a Pro 6 igazából nem is az előbbi folytatásaként érkezett meg, hiszen a Helio X25-ös SoC nem erősebb az Exynos 7420-nál, ehelyett kisebb méretben kínált csúcskategóriás alternatívát. A Pro 6s ehhez képest csak egy kisebb ráncfelvarrást jelentett, hiszen a rendszerchip és a képátló maradt, a Meizu ugyanis a most bejelentett Pro 6 Plusnak tartogatta a legütősebb specifikációkat.


[+]

Ez konkrétan a Galaxy S7-ben is süvítő, Exynos 8890-es rendszerchipet jelenti a Mali-T880MP12-es IGP-vel, ami bőven elegendő a QHD-s felbontás meghajtására, ezért az MX4 Pro óta először ilyen, 1440 x 2560 pixeles megjelenítőt épített be a gyártó, méghozzá a Super AMOLED fajtából. Az 5,7 hüvelykes képátló igazolja, hogy a Pro 6 Plus a Pro 5 valódi folytatása, az 518 ppi-s képpont-, illetve a 600 nites fénysűrűség pedig minden igényt ki kell elégítsen.


[+]

Ráadásul az oldalkávák is roppant vékonyak lettek a könnyebb átfogás érdekében. Ha AMOLED, akkor nem hiányozhat az AOD, azaz a mindig aktív kijelző sem, amely a dátumot, az időt, az akkumulátor állapotát, az elmulasztott értesüléseket és ki tudja még mit megjelenít a lezárt képernyő mellett is. Visszatérve a hardverre, elérhető lesz 4/64 gigabájtos RAM/tárhelyváltozat 2 gigahertzre skálázott Exynos M1 magokkal, illetve 6/128 gigabájtos, 2,3 gigahertzes órajellimittel.


[+]

Ehhez nyilván méretes akkumulátort illik társítani, és a 155,6 x 77,3 x 7,3 milliméteres fémházba sikerült 3400 milliamperórás telepet pakolni, amelyet a 8V / 3A-s mCharge gyorstöltővel 30 perc alatt 60%-ra lehet tölteni. A csatlakozás Type-C típusú, 3.1-es USB adatátviteli szabvánnyal. A Meizunál mindig odafigyelnek a remek hangzásra, amiről a dedikált Hi-Fi ESS ES9018K2M audiochip és ADI AD45275 amp gondoskodik.


[+]

Persze, a kameráról sem feledkeztek el: a hátlapon az a 12 megapixeles Sony IMX386-os szenzor pihen az f/2-es rekeszértékű lencsével, amely az MX6-ban is megtalálható. A szenzort Samsung ISP (képfeldolgozó) egészíti ki. A rendszer négytengelyes optikai képstabilizátort és hibrid (lézer + PDAF) fókuszrendszert kapott. Az előlapra 5 megapixeles modul került, szintén f/2-es apertúrával.


[+]

A unibody fémházba öltözött, kétségtelenül mutatós phablet tulajdonságainak még nem értünk a végére. Hátul a kör alakban elhelyezett, 10 ledes villanó, elül pedig a home gombba épített ujjlenyomat-olvasó hívja fel magára a figyelmet. Vagyis ujjolvasó, ahogy a Meizu hívja (Live Finger Detection). Az mTouch fantázianevű azonosítás mellett a szenzor immáron a pulzusszámot is megméri, az ígéretek szerint villámgyorsan, öt másodperc alatt.

A kijelző sem egyszerűen csak egy AMOLED panel érintésérzékeléssel: nem hiányozhat a Pro 6-ban már bemutatkozott 3D Press nyomásérzékelés és a hozzá tartozó FlymeOS extra funkciói. A B20-as LTE sáv támogatása kapcsán a termékoldal egyelőre nem szolgál információval, és a Flyme OS, illetve az Android verziószáma sem világos egyelőre, bár a Flyme OS 6 is épp ma mutatkozott be, és a GSM Arena szerint az újdonság már azt futtatja. A Pro 6 Plus decembertől lesz elérhető, 4/64 gigabájtos kiszerelésben 3000 jüanért (130 ezer forint), 6/128-as variációban 3300 jüanért (140 ezer forint).

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meizu

Azóta történt

Előzmények

  • Frissítve! Képen a rejtélyes Meizu X

    A november 30-ai bemutató előtt folyamatosan érkeznek az információk a Meizu rejtélyes készülékéről, most például egy valódi fotó került elő.

  • Bemutatkozott a Meizu Pro 6S

    A Pro 6 ráncfelvarrt változata minden valószínűség szerint jobban bírja a terhelést és szebb képeket csinál elődjénél, 2700 jüanos ára pedig nem tűnik irreálisnak.

  • Felbukkant a Meizu Pro 6S és Pro 6 Plus

    Különböző Pro 6 variánsok kerültek elő kémfotó és certifikáció formájában, ám túl sok információt nem kapunk róluk.

Hirdetés