Hivatalos az Android 12 Go

Gyorsabb, biztonságosabb és valamennyivel szebb is az olcsó telefonokra szánt operációs rendszer.

Gyenge hardverrel szerelt olcsó mobilokra fejleszti a Google az Android Go verzióit, a rendszer már bő 200 millió eszközön fut, a legfrissebb 12-es főverzió alapjaira pedig most készítették el az új iterációt.

Az Android 12 Go állítólag az előzőhöz képest 30%-kal gyorsabb alkalmazásindítást, ezen kívül folyékonyabb animációkat és tartalommal ellátott töltőképernyőket ígér. Fejlettebb lett az alkalmazáskezelése, a régóta használt alkalmazásokat hibernálja, hogy üzemidőt és tárhelyet is spóroljon, a Files Go alkalmazásba pedig került egy kuka, ami 30 napig nem törli véglegesen a kidobott fájlokat.

Fejlődik az alkalmazásváltó, hírolvasót és fordítót is kap, ami a sima Android 12-ben nincs is, kíváncsiak vagyunk, hogy fog kinézni és mit fog tudni. A Google-fle Nearby Share bekerül a rendszerbe, ezzel a fájlmegosztást lehet egyszerűsíteni, és jön egy biztonsági szett is, ami diagramba szedve megmutatja, hogy mely alkalmazásaink milyen erőforrásokat és mikor használnak, és az értesítési sávra is kerül egy indikátor, ami a mikrofon és/vagy a kamera aktivitását jelzi nekünk. Ezen kívül mostantól a Go verziós Androidban is megadhatjuk, hogy egy-egy alkalmazásnak teljesen pontos, vagy csak körülbelüli szintű helymeghatározást engedélyezünk.

Azóta történt

Előzmények

  • Indul a ColorOS 12 nemzetközi béta programja

    Az idei csúcskészüléken próbálható ki először az Android 12-n alapuló felület, az év végéig még egy tucat modell csatlakozhat.

  • Elindult az Android 12

    A készülékeken ugyanakkor még napok vagy hetek kérdése, mire az új szoftververziót láthatjuk. A Pixel modelleknek is várniuk kell.

  • Indul az Asus Zenfone 8 Android 12 béta tesztje

    Október 13-ig lehet csatlakozni az új rendszerverzió béta tesztjéhez.

  • Alcatel 1B (5002H) - egy B-terv

    Az Alcatel 1B a legalsó kategóriában próbál up to date alternatívát nyújtani azoknak, akik a lehető legalacsonyabb áron szeretnének már okosnak mondható eszközt beszerezni. Az Android Go rendszer jó választás volt, de csodára nem érdemes számítani.

Hirdetés