Hivatalosnak tűnő képeken a Galaxy S24-ek

A Samsung promóciós anyagai közül szivároghatott ki három fotó, amiknek hála az alapmodellekről és az Ultráról is tovább tisztul a kép.

Sajtóanyagokban, webshopon és reklámokban használja ezeket a stílusú fotókat általában a Samsung, melyeket most a Windows Report közzétett. A fotókon az Ultra, a Plus és az alapmodell is látható a Galaxy S24-es széria telefonjai közül, megerősítve azt a korábbi pletykát, mely szerint idén sík kijelzőre vált az összes modell. A fotók mellett az oldal megosztott a hardverre vonatkozó információkat is, például azt, hogy a 10x nagyítású teleobjektívet egy nagyobb felbontású, 50 megapixeles, de csak 5x optikai nagyításra képes szenzor váltja az Ultrában. Mellyel technikailag veszteségmentesen készíthetők lesznek 10x nagyítású fényképek is, ha nem a teljes felbontásban akar valaki fotózni. Marad a 200 megapixeles főkamera, a 12 megapixeles ultraszéles és a 10 megapixeles (3x nagyítású) teleobjektív is az Ultrán emellett.

Ezekben a színekben kezdhet a Galaxy S24 Ultra
Ezekben a színekben kezdhet a Galaxy S24 Ultra (forrás: Windows Report) [+]

Érdekes fejlemény az is, hogy a forrás szerint csak a Galaxy S24-ben lesz Exynos 2400-as lapka, a Plus és az Ultra modell egyaránt Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3-at kap. Korábban arról volt szó, hogy csak az Ultra lesz Snapdragonnal szerelve, a többi modellbe a Samsung saját fejlesztésű chipjei kerülnek.


[+]

A képeken látható pár az idei év színeiből is, illetve az is feltűnő, hogy sokkal élesebb kerettel operálnak az alapmodellek, valamint az Ultra is, ráadásul az eddig a keretben használt alumíniumötvözet helyett titánt vezethet be a gyártó az Ultra esetén, Phantom fantázianévvel illetve a natúr változatot. Továbbra is maradva az Ultránál, állítólag elődjénél 1,9-szer nagyobb méretű gőzkamra kerül a csúcsmodellbe, vélhetően azért, hogy az MI-alapú feladatok se okozzanak galibát a telefon hőkezelésében. Ilyen lehet a valós idejű fordítás üzenetküldő alkalmazásokban, fejlettebb keresés, valamint képszerkesztés.

Ezen a képen a Galaxy S24 Plus látható
Ezen a képen a Galaxy S24 Plus látható (forrás: Windows Report) [+]

Az S24-es alapmodellben 1,5-ször, míg az S24 Plusban 1,6-szor nagyobb hűtőkamra lehet elődjeikhez képest, ezekben a modellekben viszont nem lesz nagy változás a kamerákat illetően, mivel marad az 50 megapixeles főkamera, a 12 megapixeles ultraszéles és a 10 megapixeles (3x) teleobjektív. Mivel az alapmodell és a Plus modell valamivel kedvezőbb áron kerül piacra, mint az Ultra, ezekben a titánötvözet helyett maradhat az alumíniumkeret a hátlaphoz passzoló színezéssel.

A hivatalos Galaxy Unpacked bemutató január 17-én esedékes.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés