Holografikus kijelzővel mutatkozott be (valamelyest) a Red okostelefonja

Az amerikai Red Digital Cinema Camera Company érdekes, és az elégségesnél speciel kissé kevésbé részletezett technológiával kíván az okostelefonok piacára lépni. A lényeg, többek között, hogy az extrém külsejű Red Hydrogen One-t nanotechnológián alapuló, egyéb kiegészítő hardvert nem igénylő, holografikus kijelzővel szerelik, amely a 2D tartalmakon kívül képes sztereó 3D megjelenítésre és a Red saját 4-view tartalmainak lejátszására. Jelentsen ez akármit is.


[+]

Az üvegfelületek hangsúlyozott hiányát nem részletezték, valószínűleg kiegészítő eszközök szükségtelenségére utalnak az kiterjesztett és virtuális valóság megjelenítésekor; de a technológiát sem különösebben fejtették ki, leszámítva, hogy majd mindenki meg fogja próbálni utánuk csinálni, és egyébként lesokkol mindenkit, aki meglátja. És amúgy is leírhatatlan. Viszont már megrendelhető a holmi, titán kivitelben 1595 dolláros áron, míg az alumínium verzió már 1195 dollárért beszerezhető. Ez legjobb esetben is 322 ezer forint.


[+]

Az 5,7 hüvelykes holografikus kijelző egy csavarokkal rögzített, extrém formavilágú készülékházban kapott helyet, aminek köze lehet a későbbiekben kiadásra kerülő, egyébként szintén nem részletezett moduláris kiegészítőkhöz, mivel az Androidot futtató Hydrogen One készülék egy multidimenzionális média-rendszer alapját jelenti. Vagy megerősített, esetleg strapabíró készülékház miatt volt rájuk szükség.


[+]

A specifikáció jelenleg annyiból áll, hogy van a készüléken egy Type-C USB port, jack csatlakozó, valamint elő- és hátlapi kamera, a memória pedig bővíthető. Mondjuk ez nem árt, mert elvileg 6K felvételek készítése is lehetséges valamiféle kiegészítő kameramodullal, ami a süllyesztett 3D szenzort takaró kameralencséhez kapcsolható. Ha jól értjük. Valamint a telefon kompatibilis lesz a márka kameráival. A Scarlet, EPIC, és Weapon típusokkal külső megjelenítőként és irányítóegységként is együttműködik.


[+]

Ahhoz képest, hogy limitált példányszámban ugyan, de már megvásárolható a Red Hydrogen One, prémium titán kivitelben közel fél millió forintos áron, amiben az adóterhek még nincsenek benne, nem túl sok információt közöltek a feltehetően technikai értelemben is formabontó készülékről. Ráadásul jövő év első negyedéve előtt ne is számítsunk a postásra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • RED

Azóta történt

Hirdetés