Hőmérővel újított a Pixel Watch 2

A méret és a külső változatlan, fejlődött a hardver és az egészségkövetés.

Lassan kőbe véshetjük: ha új Pixel telefon, akkor új Pixel óra is elérhető, és amíg első ránézésre a Pixel Watch 2 sokat nem fejlődött, a specifikáción végigrobogva azonnal belefutni pár új tételbe. Mondjuk az Exynos 9110-et váltó, gyorsabb és takarékosabb Snapdragon W5+ Gen 1 chipet a termékoldal pont nem tüntetni fel, de a Google megemlítette, amihez 2 GB RAM és 32 GB-os tároló tartozik.

[+]

Az (Android) Wear OS 4-gyel startoló, kizárólag 41 mm-es tokozással elérhető újdonság egy dologban visszalépett: az 1,2"-es OLED panel 450 pixel átmérőről 384 pixelre váltott, ám ez aligha fog csuklótávolságból hátrányt jelenteni, és ez is hozzájárulhat az üzemidős előnyhöz, hogy az óra mindig aktív kijelzővel kibírjon 24 órát, mielőtt töltőért könyörögne. Azért messze a Garmin szintje.

[+]

Bejött viszont a képbe az 5 ATM védelem, az NFC, a WiFi modem, az LTE opció, a Bluetooth kapcsolat, a magasságmérő, a giroszkóp, az EKG, a GPS és az iránytű mellé az új EDA szenzor, amely az elektrodermális aktivitás követésével pontosabb stresszmérést biztosít, illetve a hőmérő, amiből a bőrhőmérséklet és egyéb funkciók profitálhatnak. Az új optikai pulzoximétertől 40%-kal pontosabb működést vár a Google.

[+]

A keresőóriás részben a Fitbit felvásárlásával és szakértelmével fejleszti saját órasorozatát, és az EKG appért is a sportmárka felel, a Pixel Watch 2 mellé pedig hat hónapos, ingyenes Fitbit Premium előfizetés jár.

[+]

Megvan az UWB szenzor, amivel a Pixel Watch 2 beépül az Android lassan épülő-szépülő Find My Device kütyükereső szolgáltatásba, újdonságképpen pedig vészhelyzeti üzenetet is küldhetünk ismerőseinknek. A szimpla óradizájn megannyi szíjvariációval színesíthető, adatkapcsolat szerint 400 eurós (155 ezer forint, Bluetooth, WiFi) és 450 eurós indítással (193 ezer forint, 4G LTE, Bluetooth, WiFi).

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés