A Pixel Watch ihlette a Vivo Watch 3-at?

Úgy néz ki, a kínai márka új kartársa továbbviszi a Pixel órák megjelenését.

A Vivo X100-as telefonok mellett kerül bemutatásra a hónapban a Vivo Watch 3 okosóra is, melyről több promóciós anyagot is közzétettek a kínai közösségi médiában a november 13-i premier előtt. Ezekből kiderül, hogy a visszafogottabb, egyszerűbb dizájnt követi a Vivo idén, az óratest a Pixel Watch-hoz hasonlóan kör formájú, a kijelzőt pedig 3D-s, ívelt üveg fedi. A fekete vagy arany színű alumínium tokozást szilikon vagy bőr pánttal kínálják, melyekről a képek alapján úgy tűnik, valamilyen egyedi mágneses megoldással rögzülnek az óratesthez. Nem ismertek jelenleg a Vivo Watch 3 méretei, de a promóciós videó alapján testesebb a Pixel óránál.

Két színben készül a Vivo Watch 3Két színben készül a Vivo Watch 3 Két színben készül a Vivo Watch 3 (forrás: Sparrows News) [+]

Az óratest oldalán látni a fotókon a digitális koronát, ennek tekerésével lehet navigálni a rendszerben, mellette pedig adott az óratesten egy kattintható gomb is. Látni még a mikrofon és a hangszóró helyét, előbbiekkel telefonhívások lebonyolítására lesz lehetősége a felhasználóknak, a pletykák és az alábbi videó szerint akár telefon nélkül is az óra eSIM-es 4G/LTE változatával. Adott lesz az NFC chip is az órában.

Alul látni az egészségügyi funkciókat monitorozó szenzorokat, ezek az eddigi információk alapján szívritmust, véroxigén-szintet, stresszt és alvást monitoroznak majd. Az órán egy BlueOS nevű, a Rust programozási nyelvet használva a Vivo által belsőleg fejlesztett rendszer fut majd. A Vivo azt ígéri, zökkenőmentes kapcsolatot és integritást tesz lehetővé a BlueOS támogatva a legelterjedtebb okos otthoni, irodai vagy szórakoztató rendszereket. Egyelőre azt nem tudni, hogy alkalmazások telepíthetők lesznek-e a BlueOS-re, az viszont biztos, hogy az androidos Wear OS rendszerre írt programokat nem támogatja.

(forrás: Sparrows News) [+]

Az előzetes információk alapján a Vivo Watch 3 üzemideje 16 napra rúghat, kérdés, hogy ezt GPS-követte edzésrögzítéssel, LTE-kapcsolattal biztosítja-e az eszköz, vagy energiatakarékos módban, maximum telefonra csatlakozva Bluetooth segítségével. Az árakat egyelőre nem ismerni, Kínában november 13-án lesz a hivatalos premier, a nemzetközi értékesítésről pedig nincs hír.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vivo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés