Megmutatta magát és erejét a Vivo X100

Dimensity 9300, hatalmas kamerakör és ha igazak a pletykák, Kínában rendkívül kedvező árfekvés jellemzi majd a Vivo soron következő csúcsmobilját.

Egy hét és indul a Vivo X100-as sorozat értékesítése Kínában, a BBK Electronics márkája pedig egy rakás kedvcsinálót osztott meg a hazai közönségnek Weibo oldalukon, melyeken a telefon hátlapján elhelyezett, visszafogottnak korántsem nevezhető kameragyűrű látható. A telefon a Honor Magic 4-re vagy Magic 5-re, a Huawei Mate 50 Próra, de leginkább a Xiaomi 13 Ultrára nagyon hasonlító megoldásban rendezi el hátlapi kamerarendszerét.

Promóciós anyagok az új készülékrőlPromóciós anyagok az új készülékrőlPromóciós anyagok az új készülékrőlPromóciós anyagok az új készülékről Promóciós anyagok az új készülékről (forrás: Weibo) [+]

A széles látószöggel dolgozó főkamerában egy 1”-es típusú, új Sony Lytia képszenzor kap helyet, melynek működését a Vivo saját fejlesztésű, 6 nm-es V3-as képalkotó lapkája is segíti a MediaTek Dimensity 9300 mellett. A periszkópos teleobjektív felbontása 64 megapixeles lehet, itt az OmniVision szállíthatja be a szenzort (OV64B 1/2”), a teleobjektív érdekes részét a Vario-Apo-Sonnar változtatható gyújtótávú lencsék adhatják. Adott lesz még egy ultraszéles kamera is a hátlapon, erről egyelőre semmit nem tudni. Specifikációk alapján egyébként minimális eltérésre lehet számítani a Vivo X100-as, az Oppo Find X6-os és a OnePlus 12-es képalkotó-rendszerei között.

Promókép balra, kézből készült fotó jobbraPromókép balra, kézből készült fotó jobbra Promókép balra, kézből készült fotó jobbra (forrás: Weibo, Notebook Check) [+]

A Vivo X100 emellett futott egy kört a Geekbench 6-os teszten is, melyből kiderült, hogy Android 14-es rendszerrel és opcionálisan 16 GB RAM-mal érkezik a telefon. A Dimensity 9300 ugyanakkor számítási teljesítményben nem körözte le a szintetikus teszten a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3-as lapkáját. Mindenesetre az elért 2127 ponttal az egyszálas és 6440 ponttal a többszálas teszten nem kell szégyenkeznie majd teljesítményben sem a Vivo X100-nak.

A Vivo X100 eredményei a Geekbench 6-os teszten
A Vivo X100 eredményei a Geekbench 6-os teszten (forrás: Notebook Check) [+]

A telefont a közzétett promóciós anyagok és a Weibóra felkerült fotó kék és narancssárga színben mutatja meg, a kék változat üveg hátlappal, a narancssárga műbőr hátlappal készül, ahogy az az elmúlt években megjelent Vivo telefonokra jellemző. A készülékbe állítólag 5400 mAh-s akkumulátor kerül és az előrendelők Kínában a 12/256 GB-os modellt 3999 jüanért vásárolhatják meg, ami jelenlegi árfolyamon 195 ezer forintnak megfelelő összeg.

Kedvező áron startolhat a széria a hazai piacon
Kedvező áron startolhat a széria a hazai piacon (forrás: GSMArena) [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vivo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés