IFA 2019: Nagyon olcsó mobilokkal is jelen van a Nokia

Az új 110 és a 2720 újragondolt kiadása nem a csúcskészülékek között kér helyet: egyszerű és olcsó mobilokról van szó a hagyományos iskolát követve.

A Nokia 6.2 és 7.2, valamint a strapabíró Nokia 800 bemutatása mellett egyszerűbb modellek is felbukkantak a berlini IFA kiállításon, hiszen a Nokia ezekben a szegmensekben hagyományosan erős, ráadásul a többi nagyobb nevű gyártó már rég kivonult a klasszikus mobiltelefonok piacáról. Két készülékkel jelentkeztek, a roppant alapszintű Nokia 110 az egyik, a kinyitható formatervet kapó, a korábbi Nokia 2720-ra hajazó új 2720 pedig a másik.


[+]

A Nokia 110-et a fenti képen is látható árnyalatban sikerült megfogdosnunk, kézbe simuló, egyszerű, könnyen kezelhető telefon benyomását keltette. A specifikációs lista kurta, hiszen a funkciók száma is igencsak véges, 120 x160 pixeles, TFT kijelzője roppant egyszerű, a mérete sem óriási, csupán 1,77 inches. Van benne FM-rádió, 4 MB tárhely, ami microSD-vel bővíthető, tud lejátszani zenét, hátulra pedig tettek egy QVGA felbontású kamerát, aminek nem sok értelme van. A 880 mAh-s akkumulátorral a korlátozott funkcionalitás miatt elég sokáig elketyeg majd az apróság, amely nálunk 8990 forintos áron kerül piacra.


[+]

Ennél egy fokkal komolyabb a friss 2720 flip (ez a teljes neve), amely 2720 fold reinkarnációja, ez pont 10 éves termék, de a formatervi sajátosságokat örökölte az újdonság. De ezzel vége is a közös pontoknak, a kijelző 2,8 hüvelykes és QVGA felbontású, a külső megjelenítő is nagyobb, mint régen, most 240 x 240 pixeles és 1,3 inches.


[+]

Ennél jóval lényegesebb, hogy az új 2720-as is Kai OS-sel érkezik, ami valahol félúton van az okostelefonok és a klasszikus mobilok között, lehet rá telepíteni ezt-azt, de szűk az alkalmazáskínálat. Mindenesetre a Google Maps, vagy a Facebook elérhető, ehhez pedig 4G adatkapcsolat is dukál, ami meg is osztható, ha hotspotként használjuk a készüléket. A hardver egy Snapdragon 205-ös, ami a Qualcomm legolcsóbb ajánlata, dolgozik mellette 512 MB RAM, valamint kapunk 4 GB tárhelyet. Fotózni 2 megapixelben tud a termék, van benne GPS, az akkumulátor pedig cserélhető és 1500 mAh kapacitású. Ez a készülék is elérhető lesz felénk, a javasolt ára 34 990 forint.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

  • Nokia 2720 Flip - méltatlan

    A Nokia 2720 egy klasszikus, kagyló formátumú, hagyományos, nyomógombos telefonnak látszó tárgy. De valójában egy tévedés.

Előzmények

Hirdetés