Hirdetés

IFA 2019: Strapatelefont is hozott a Nokia

A Nokia 800 Tough egy elég markáns és masszív, nyomógombos telefon, ami elvileg bírja a gyűrődést és 4G is került bele.

A különböző korabeli Nokiák reinkarnációja után a HMD most végre kitalált valami mást, és piacra dobnak egy első blikkre egyszerű, de nagyon strapabíró telefont Nokia 800 Tough néven. Ha azonban közelebből is megnézzük a terméket, akkor kiderül, hogy nem is olyan kis ostoba jószág, ugyanis a Kai OS oprendszert rámolták rá és képes 4G adatátvitelre is.


[+]

A Nokia 800 Tough főleg feketében elég zordan néz ki, ez egy kifejezetten jól sikerült, egyedi formaterv. Az IP68-as minősítésnek megfelel, a MIL-STD 810G szabványt is hozza, tehát ütésálló is a termék. 161 grammot nyom a mérlegen, a Nokia szerint akár 40 napos készenléti időt is tud nyújtani a belerakott, 2100 mAh-s akkumulátor.


[+]

A hardver egy olcsó Qualcomm megoldás, a 205-ös, amihez 512 MB RAM és 4 GB belső tárhely tartozik, ez utóbbi microSD-vel bővíthető. A kijelző QVGA felbontású, a képátló 2,4 inches, a hátlapon pedig zseblámpaként is működő LED villanót és 2 megapixeles kamerát találunk, de ennél többet általában az ilyen jellegű termékek nem tudnak hozni.

A Kai OS miatt van pár előre telepített, okostelefonokra hajazó alkalmazás, mint a Facebook, a WhatsApp, a Google Maps és az Assistant, valamint a termék képes VoLTE hívások kezelésére is. Magyarországra a fekete változat fog érkezni, előreláthatólag 39 900 forintos bruttó áron nyit majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Hirdetés