Íme, kiknek jut exynosos, és kiknek snapdragonos Galaxy S22

Egy picit változott a Qualcomm-Samsung arány, de minket nem érint a dolog.

Bemutatkozott a Samsung Galaxy S22 család, ám ha az ember pusztán csak a specifikációt nézi, egyáltalán nem világos, hogy hol milyen mobilchippel lehet hozzájutni. Közös a 4 nm-es csíkszélesség, ám ehhez kétféle adat passzol különösebb hardverazonosítás nélkül: egyes régiókban 2,8 + 2,5 + 1,8 GHz-es processzormagokkal látogat el a família, máshova pedig 2,99 + 2,4 + 1,7 GHz-es szettel.


[+]

Azt persze tegnap megtudtuk, hogy Magyarországon a Samsung Exynos 2200 lapul majd a telefonokban, az egész világot illetően pedig a GSM Arena segít kiigazodni, relatív egyszerű képlettel: a kontinentális Európának és az Egyesül Királyságnak a Samsung chipből jut, az AMD közbenjárásával megalkotott Xclipse 920 GPU-val. Mindenki másnak Észak-Amerikát, Dél-Koreát, Ausztráliát, Indiát, az Egyesült Arab Emirátusokat és Dél-Afrikát beleértve pedig a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, Adreno 730 GPU-val.

S22 és S22+
S22 és S22+ [+]

Idén mindenképp az Exynos chip az érdekesebb az RDNA 2 architektúrára épített grafikus gyorsítóval, és természetesen megizzasztjuk majd tesztalkalmazásokkal és játékokkal, hogy kiderítsük: mit hoz az újítás úgy teljesítmény, mind pedig hőtermelés és fogyasztás oldaláról. Máskülönben a Samsung igyekszik a kétféle mobilchip teljesítményét  egymáshoz igazítani, hogy ne legyen régió és régió között jelentős eltérés, bár néha azért előfordul.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés