India betiltotta az Asus ZenFone-t

Mármint a névhasználatot. Az indiai Telecare kifogásolja, hogy az Asus termékeit össze lehet keverni saját Zen és ZenMobile termékeivel.

A Delhi Legfelsőbb Bíróság határozata alapján az Asus nem forgalmazhat mobilkommunikációs eszközöket ZenFone néven az országban, mivel a Zen és ZenMobile egy már 2008 óta létező brand Indiában, így a tajvaniak terméke a megnevezés miatt megtévesztő lehet a fogyasztók számára. A felperes Telecare Network nem csak a ZenFone nevet kifogásolta, szerintük az Asus jogtalan piaci előnyre tett szert a hasonló terminológia miatt 2014-ben, amikor belépett az indiai piacra, kihasználva az emberek már meglévő márkaismeretét, amit viszont ők építettek ki.

Az Asus azzal érvelt, hogy számtalan Zen márkanév alatt futó termék és szolgáltatás létezik, mivel a zen a buddhizmus egyik alapfogalma és mint ilyen, nem kizárólagosan utal egy bizonyos termékre. A bíróság indoklása szerint viszont a zen valóban egy vallási irányzathoz köthető fogalom, de nyilvánvalóan semmiféle szerves vagy általános kapcsolatba nem hozható mobilokkal vagy tabletekkel, így márkanévként funkcionál, ami a Telecare Networkhöz tartozik. A határozat jogerős, nyolc hét múlva lép életbe. Az Asus nem használhatja sem a termékek, sem a maketing kapcsán a ZenFone megnevezést. A következő meghallgatás július 10-én lesz, az Asus fellebbezett, a ZenFone 6 indiai bemutatója így kérdéses.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

  • ASUS ZenFone 6 - váratlan fordulat

    Felső-középkategóriás árcímkével csúcshardvert, különleges kialakítást, 48 megapixeles szelfiket és zseniális üzemidőt nyújt a tajvani cég.

  • Csak a legfontosabbak

    Az Asus a ZenFone 6 specifikációjának tulajdonképpen legfontosabb elemeit osztotta meg Twitteren. És Instagramon még néhány dolgot.

  • Hova lett a kameralyuk?

    Az eddigieken nem látszott egyértelműen, de az Asus legújabb előzetesén nyoma sincs a ZenFone 6-ra várt kameralyuknak.

Hirdetés