Indiában startolt a PureView 808

Elsőként Indiában került a boltok polcaira a díjnyertes PureView Pro képalkotási technológiát felvonultató Nokia 808, mely 2, 5 és 8 megapixeles fotók készítésekor négyszeres, háromszoros vagy kétszeres, részletvesztés nélküli nagyítást kínál. Az optikai zoomhoz hasonló rendszer alapjait a nagy pontosságú Carl-Zeiss optika és az 1/1,2 hüvelykes, 41 megapixeles képérzékelő jelenti, mely 38 és 36 megapixeles képek készítését is lehetővé teszi, de elsődleges célja csupán a kisebb felbontású fotók minőségének javítása, illetve a részletgazdag nagyítás biztosítása. A Symbian Belle alapokon nyugvó, 4 hüvelykes, 360x640 képpontos ClearBlack AMOLED kijelzővel, GPS, WLAN, NFC és Bluetooth 3.0 modullal is felvértezett Nokia 808 PureView egyáltalán nem nevezhető olcsónak, hiszen jelenleg 33 899 indiai rúpiáért, azaz nagyjából 143 000 forintért lehet hozzájutni.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

  • PureView kamera a Lumia sorozatban

    A Nokia és a Microsoft szoros együttműködésének köszönhetően rövidesen a Lumia sorozatban is elérhető lesz a PureView képalkotási technológia.

  • Jönnek a karcsúbb PureView mobilok

    A finn gyártó díjnyertes képalkotási technológiája rövidesen vékonyabb mobilokban is landolhat, de nem feltétlenül 41 megapixeles felbontással.

  • Így készült: Nokia 808 PureView

    Számos képalkotással és készülékkel kapcsolatos részletről árulkodik a PureView 808 segítségével forgatott rövidfilm.

  • PureView 808 – heteken belül

    Májusban debütál a Nokia díjnyertes optikai zoom helyettesítő képalkotási technológiáját felvonultató első mobiltelefon.

Hirdetés