Ismét van Nokia márkajelzésű táblagép

A Nokia T20-at korrekt felszereltséggel, de belépő szintű, kissé koros hardverrel mutatta be a HMD.

A HMD első Nokia táblagépe a T20 a T széria első darabja és mint ilyen, egész logikus, hogy a belépő szinttel kezdtek. A tablet ezzel együtt kulturált felszereltséget tud felmutatni, de a 12 nanométeres Unisoc T610 lapka így első ránézésre kevésbé meggyőző. A 2019 júniusi szett meglehetősen koros és már akkor is a belépő szintet szolgálta ki a két, 1,8 GHz-es Cortex-A75-ös és a hat, szintén 1,8 GHz-re skálázott Cortex-A55-ös maggal. Ez nagyjából a Snapdragon 460 szintje, a Qualcomm ajánlata viszont erősebb adatkapcsolati szempontból, fejlettebb utasításkészlettel dolgozik és fel tud mutatni egy dedikált ISP-t.


[+]

Mindazonáltal a Unisoc nem sokkal, de picit jobb összteljesítményt mutat az AnTuTu és a Geekbench tesztjein. A globális chiphiány eredményeképpen valószínűleg egyre több Unisoc szettel fogunk találkozni, majd a gyakorlatban kiderül, mit tudnak. A Nokia T20 az egyelőre még kvázi ismeretlen lapkakészletet leszámítva teljesen korrekt összképet mutat 10,4 hüvelykes, 1200 x 2000 pixel felbontású, 15:9 képarányú LCD panellel, alumínium házzal, sztereó hangszórókkal, 15 wattos gyorstöltéssel és 3,5 milliméteres jack csatlakozóval.


[+]

A 247,6 x 157,5 x 7,8 milliméteres, IP52-es védettségű házba 8200 mAh-s telep került, amit Type-C porton keresztül tölthetünk, a csomagban viszont csak egy 10 wattos adaptert fogunk találni. Adott a 802.11ac WiFi, az 5.0-s Bluetooth és a GPS, utóbbit az LTE-képes variánsban AGPS is támogatja. Az előlapra egy 5 megapixeles kamera került, a hátlapra pedig egy 8 megapixeles egység.


[+]

Az Android 11-el bemutatkozó Nokia T20 szokás szerint két Android főverzióra és három év biztonsági frissítésre számíthat, a vállalati eszközök biztonsági támogatása viszont négy évig tart. Itthon olyan 80 ezer forint körül várjuk a 3/32 GB-os, WiFi-s modellt, de hivatalos árakat egyelőre nem kaptunk. A nemzetközi piacon a WiFi-s verzió 200 eurón nyit alap memóriacsomaggal, míg az LTE-képes variáns 240 eurós áron kerül a boltok polcaira.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés