Izgalmas Nokiákat ígér az MWC-re a HMD Global

Lezajlott HMD Global első Nokia logós készülékeinek az éve, és bár vegyes érzelmeket szültek főleg az olcsóbb darabok (kiváltképp a Nokia 2 és az újjáélesztett 3310), alapvetően jól sikerült a feljebb árazott Nokia 6 és a 8. A Nokia 6 már meg is kapta 2018-as modellfrissítését, és a Nokia Power User szerint készül a sokat emlegetett, alábbi renderképen állítólag védőtokjában lebuktatott Nokia 9, valamint 3310 még egy újrája, méghozzá 4G modemmel, a Nokia 7 pedig Európába jöhet.

Egy hátlapi védőtok árulkodhat a Nokia 9 formájáról
Egy hátlapi védőtok árulkodhat a Nokia 9 formájáról (forrás: Nokia Power User) [+]

Ezen információkból persze semmi sem hivatalos (már az új Nokia 6-ot leszámítva), ennek ellenére elég sanszos, hogy népes táborral bővül nemsokára a HDM Global kínálata, melynek termékekért felelős igazgatója, Juho Sarkivas elég sejtelmes utalást tett. „Elnézést a rádiócsendért, elfoglaltak voltunk a 2018-as MWC-vel. Kérlek, készüljetek fel a fantasztikusra!” - olvasható Tweetjében. A 4G-s 3310 szinte biztos, hogy érkezik, hiszen a kínai TENAA-hoz már decemberben ellátogatott az ottani megjelenéshez szükséges engedélyekért, és kamera elé is állt. Azóta pedig hivatalos Bluetooth minősítést is kapott. Már csak annyi van hátra, hogy a hagyományos, nyomógombos ketyere sokkal jobban sikerüljön, mint a tavalyi.

Megmutatta magát a 4G képes 3310 a TENAA-nak Megmutatta magát a 4G képes 3310 a TENAA-nak
Megmutatta magát a 4G képes 3310 a TENAA-nak (forrás: Nokia Power User) [+]

A Nokia Power User egyébként nem zárja ki, hogy még egy hagyományos telefont előhúz a HDM Global a kalapjából, plusz a finn vállalkozás megkaparintotta az Asha brand névhasználati jogát, úgyhogy ezen a vonalon is várhatók érdekességek. Egyelőre még nem publikus a Nokia MWC-s bemutatójának az időpontja, mindenesetre várhatóan erős csomaggal érkeznek a katalán fővárosba, ahol ismét tiszteletét tesz stábunk.

Azóta történt

Hirdetés