Január 19-én futhat be a Nokia 9

Nyögvenyelősen indult újra a Nokia mobilok karrierje a HDM Global Oy irányítása alatt: az új 3310 és az olcsóbb okostelefonok, a 3 és az 5, nem igazán volt a maga árazásával versenyképes a telített piacon. A Nokia 6 és 8 ugyanakkor lényegesebben jobban sikerült, és elég hamar emlegetni kezdték az abszolút zászlóshajónak számító Nokia 9-et, amihez az alábbi készüléktokok is felbukkantak, a két szélén ívelt megjelenítőt előrevetítve.

Prémium modellek egymás között.
Prémium modellek egymás között. Képek a galériában!

Kínai források szerint nagyjából másfél hónap múlva válik el a minőségi pletyka a kacsáktól: 2018. január 19-én lehet a Nokia 9 bemutatója a népköztársaságban, 6/64 GB-os RAM/tárhely kombinációban 3700 jüanos árcímkével (148 ezer forint), 8/128 GB-os variációban pedig 4200 jüanossal (168 ezer forint).


Pletykák szerint januárban a Nokia 8 is frissítést kap, 2018-as utótaggal a nevében [+]

Ennél is érdekesebb a weibós forrás állítása, miszerint a Nokia 9 startja mellett frissítést kap az alig néhány hónapos, méretben kisebb Nokia 8. Az is igaz persze, hogy januárban a Snapdragon 835-ös ketyere már fél éves lesz, és ennyi elég a OnePlusnak vagy a Sonynak a modellfrissítésre, a Snapdragon 845 viszont nem feltétlenül érkezik meg addig.

Azóta történt

Előzmények

  • Nokia 8 - a múltat elfeledni

    Második körben tényleg csúcsmodellt csinált a HMD, de mire elkészült, addigra beleszürkült a mezőnybe. Nem rossz, de nincs benne semmi rendkívüli.

  • Nokia 6 - ötről a hatra

    A Nokia 6 sok mindenben megismétli 5,2 hüvelykes fivére tulajdonságait, ám szerencsére javít annak néhány bakiján, jókora többletköltség árán. A legtöbbet multimédiában nyújtja a vásárlónak.

  • Nokia 5 - ötlettelen

    A HMD jelenleg elérhető szériájának középső tagja vegyes teljesítményt nyújt, kétségkívül vannak erősségei, de a hiányosságok sajnos hangsúlyosabbak, mint a pozitív tulajdonságok.

  • Nokia 3 - valaki most finntorog

    Symbian, MeeGo, Windows Phone és most Android: megtalálta-e a Nokia az ideális okosplatformot és a Lumiák méltó utódját, avagy az elbukott sorozatok hibáit ismétli?

Hirdetés