Készül a Windows 8.1 Update 1

A Windows Phone 8 bemutatásakor a Microsoft hivatalosan is megerősítette, hogy a hosszú távú célja a telefonos, táblagépes és asztali operációs rendszereinek összevonása, melyek így egyre több közös kódrészletet használnak majd. A lépés a fejlesztési költségek csökkentésén és a hibajavítási munkák jelentős leegyszerűsítésén túl a fejlesztők számára is komoly előrelépést ígér, hiszen így az alkalmazásaikkal minimális ráfordítással valamennyi platformon jelen lehetnek.

Beszámolók szerint a Microsoft március végén fejezi be és az áprilisban megrendezésre kerülő BUILD konferenciáján indítja útjára a Windows 8 Update 1 rendszerfrissítését, mely az alábbi képernyőfotók tanúsága szerint látható változásokat nem nagyon tartalmaz. A kisebb ráncfelvarrás célja a platformok közötti nagyobb átjárhatóság biztosítása lesz, mely a Windows Phone és Windows operációs rendszerek kódbázisának még szorosabb összevonását jelenti.

Azóta történt

  • Fejlesztők kezében a WP 8.1

    A Microsoft partnereihez már megérkezett a telefonos platform legújabb kiadása, melyről az első videók is napvilágra kerültek.

  • Videón a Cortana felülete

    Működés közben is levideózták a Microsoft egyelőre nem túl beszédes személyi asszisztensét.

  • Xolo Win – Windows 8.1 táblagép

    Windows 8.1 operációs rendszert futtató táblagéppel rukkolt elő a korábban kizárólag Android-alapú modellekre fókuszáló indiai gyártó.

Előzmények

Hirdetés