Kicsiben gondolkodik, de nagyra tör a Pocophone

Az elemzők szerint az előző negyedévben a Xiaomi már a negyedik legnagyobb mobilgyártó volt a Samsung, a Huawei és az Apple mögött, de nem csak gazdasági mutatókkal, hanem konkrét eseményekkel is szemléltetni lehet gyors nemzetközi terjeszkedésüket. Augusztus 25-én a sokadik Mi Store Xiaomi bolt nyílik Európában, és az első Magyarországon. A helyszín a Lurdy Ház. Bár a Xiaomi eleve online értékesítésben nőtte ki magát, nem egy kínai gyártó indított az utóbbi években almárkát, hogy például marketing oldalról spórolva, a hagyományos csatornák helyett a közösségi médiát kihasználva passzoljanak el kedvezőbb árú mobilokat.

A Xiaomi frissen indult brandje, a Pocophone éppen ezt célozhatja meg, és Jai Mani, a Poco csapat vezetője nyílt levelében ki is nyilvánította: ahogy a mobilok technológiai fejlődése lelassult, úgy nőtt meg a csúcskészülékek vételára – a Poco viszont az egyes esetekben az 1000 dollárt is meghaladó árcímkénél lényegesen kedvezőbb ársávot céloz meg. Bár a Pocophone a Xiaomi erőforrásait használja, szabad kezet kapott a termék megalkotásakor, és a legfőbb cél a kompromisszummentes sebesség biztosítása volt. Az első ketyere egyszerűen csak F1 névre hallgat, és India, illetve Európa mellett akár az Egyesült Államokban is megjelenhet.

A premiertelefon az FCC-nél már felbukkant, Bluetooth minősítést is kapott, kövéret gurított AnTuTu-ban, és biztosnak tűnik a Snapdragon 845 bevetése. A MySmartPrice már a különféle kiszereléseket is listázza: az 5,99"-es FHD+ kijelzővel várt ketyere 6/64, 6/128 és 8/256 GB-os RAM/tárhely variációban lehet elérhető. A hátlapra 16 + 5, az előlapra pedig 20 megapixeles kamera kerülhet. A telep 4000 mAh-s lehet. Ezek persze nem hivatalos információk, ellenben kiderült ma, hogy a Pocophone F1 augusztus 22-én mutatkozik be, legalábbis Indiában.

Frissítés: idő közben kiszivárgott egy kidobozolós videó, az F1 számos részletével, hardverének megerősítésével, MIUI 9 rendszerrel és jókora szenzorszigettel az előlapon. Errefelé az arcalapú azonosításhoz szükséges infravörös rendszer is megpillantható, úgyhogy az első Pocophone a Mi 8 számos tulajdonságát átveszi.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés