Kipróbáltuk az Oppo R7-et is

Május végén hullt le a lepel két új felső-középkategóriás Oppo készülékről, az R7-ről és az R7 Plusról, és alig telt el két hét, a mobilokat már ki is tudtuk próbálni a harmadik budapesti Oppo-fan összejövetelen, ahol egy rövid prezentáció után nézhettük meg az eszközöket. Az R7 Plus még erősen bétás szoftvert futtatott, de az R7 már teljesen kész van, június 7-étől elő is lehet rendelni az európai Oppo Style webáruházból.

Az R7-tel kapcsolatos legelső benyomásunk az volt, hogy elképesztően légies eszközt hozott össze a gyártó, a 147 grammos tömeg és a 143 x 71 x 6,3 milliméteres dimenziók lenyűgözően kecsessé teszik az öthüvelykes kijelzővel felszerelt telefont. A megjelenítője Full HD felbontású, AMOLED technológiával bír, a kijelző üvege (Gorilla Glass 3) pedig 2,5D-s, azaz a széleken enyhén lekerekített.

Oppo R7
[+]

Hardveres téren is nagyon jól felszerelt eszközről beszélünk, egy Qualcomm Snapdragon 615 (MSM8939) lapkakészlet került bele egy Adreno 405-ös grafikus gyorsítóval, illetve nyolcmagos ARM Cortex-A53 processzorral, aminek négy magja 1,5 GHz-en dolgozik, míg a másik négy mag 1,0 GHz-en képes ketyegni. Az erős hardverhez sok memória is dukál, az Oppo R7 3 gigabájt RAM-mal büszkélkedhet, a belső tárolóegysége pedig 16 gigabájtos, microSD bővítési lehetőséggel.

Oppo R7
[+]

A hátlapi kamera 13 megapixeles, fázisérzékelő autofókuszának köszönhetően tökéletes körülmények között akár 0,1 másodperc alatt képes élesíteni, gyengébb fényviszonyok között természetesen ez nem történik meg ennyi idő alatt, de az eredmény még így is dicséretes. Az érzékelő egy Samsung ISOCELL gyártmány, az optika beszállítója pedig a Schneider-Kreuznach. Nappali fényviszonyok között tudtunk is készíteni egy tesztfotót, a végeredmény itt látható. A kameraszoftver állítólag 0,7 másodperc alatt nyílik meg, ezt nem tudtuk pontosan megmérni, de tény és való, hogy nagyon gyorsan betölt a program, a rendszersebesség pedig általánosságban is kitűnő.

Oppo R7
[+]

Szoftveres téren még az Android 4.4.2 rendszerverzióval találkoztunk rajta, de a megjelenés után nem sokkal meg fog jelenni a Lollipop frissítés is. A kezelőfelület és a szoftvercsomag a Color OS 2.1-es változata, ami megjelenését tekintve gyakorlatilag semmit nem változott, inkább a hibákat foltozgatták és igyekeztek optimalizálni a rendszert. Az Oppo R7 is támogatja a szupergyorsnak nevezett VOOC töltést, ami az első fél órában 4,5 amperrel képes tölteni a készüléket, így a teljesen lemerült állapotról akár 75%-ig is eljuthatunk ennyi idő alatt.

Oppo R7
[+]

A nemzetközi piacra szánt Oppo R7 tehát már nagyjából végleges, egy Lollipop frissítés természetesen még várat magára, de a KitKat rendszerrel jelenleg nagyon stabilnak mutatta magát a készülék, érdemes lesz tehát komolyabb próbatételnek alávetni. Az R7 pezsgőarany és ezüst színben érkezik, az ára 110 000 forint körül fog alakulni, holnaptól pedig már elő is lehet rendelni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

  • Reklámfilmen az Oppo R7 és R7 Plus

    Nem bírta ki a hivatalos bejelentésig: az Oppo már a hétvégén megmutatta az Oppo R7 és R7 Plus készülékeket.

  • 483 dollárért lesz elérhető az Oppo R7?

    Két héten belül debütálhat az új, ultravékony kijelzőkeretekkel ellátott Oppo R7, ami a híresztelések szerint 500 dollár alatti kezdőárral érkezik.

  • Poszteren az Oppo R7 fémháza

    Várhatóan május 20-án mutatkozik be a sokat emlegetett Oppo R7, egyes pletykák szerint az R7 Plusszal egyetemben. Most már hivatalos képen is látni valamit a fémházas masináról.

Hirdetés