Kiszervezi keresőszolgáltatását a Samsung

A Samsung Find ismerősöket is megtalál.

Mobiloktól kezdve a komponenseken át mindenféle kütyüt gyárt a Samsung, a nyelvtörő jellegű SmartThings pedig nem csak a saját eszközöket fogja egybe, egy felületről kezelhető számos partner kelléke is. Így könnyedén vezérelhetjük az okosotthon beépülő moduljait, SmartThings Find néven pedig elkallódott mobilunkra vagy a kimondva szintén nem túl szerencsés SmartTag bigyók pozíciójára is rákereshetünk, ügyes vezetéssel az utolsó méterekig.


A SmartTag 2 keresése a SmartThings FInddal [+]

Az Apple eggyel tovább ment: ha mindkét fél engedélyezi és kompatibilis eszközzel rendelkezik, ismerőseinkhez is elvezet, legyenek akár mindkét fél számára ismeretlen helyen, mozgás közben és tömegben, köszönhetően az UWB chipek precíz helyzetmegosztásának.

A Samsung Find [+]

Ebbe az irányba fejleszti a Samsung saját keresőszolgáltatását, és bár a SmartThings, illetve azon belül a SmartThings Find szolgáltatás a szokásos helyén van a One UI 6.1-et futtató Galaxy S24-eken, elérhető az új telefonokon a Samsung Find nevű, külön alkalmazásba kiterjesztett szolgáltatás, amit egyelőre korábbi One UI verzióra nem lehet telepíteni a Samsung Store-ból.


[+]

Az eszköz- és kütyükeresés változatlan: megtekinthetjük ezek pozícióját, és ha az UWB chip adott, méteres pontossággal hozzájuk találhatunk a kamera élőképére rajzolva a irányjelző nyilakat és a távolságot – a telefonok az Eszközök a SmartTag-féle nyomkövetők pedig a Dolgok fül alatt érhetők el. Az újdonság az Emberek ablak: itt lehet majd a családtagokat, a barátokat és az ismerősöket megkeresni, amennyiben beleegyeznek a Samsung Find-féle helyzetmegosztásba és persze megfelelő eszközzel rendelkeznek.

Előzmények

Hirdetés