Könnyű házilag szerelni a Galaxy A55-öt

Azért a könnyűt tegyük idézőjelbe, ám a lapos forma és a tiszta belső dizájn segít.

Versenyképes Exynos hardverrel és ötéves szoftvertámogatással a Galaxy A35 és A55 a középkategóriás ár ellenére sokéves használatra rendezkedett be, és ehhez illő a masszív, lapos kivitelű, fémkeretes ház két üveglap közép fogva.

Hozzánk is megérkezett a Galaxy A55, húsvét után lesz belőle teszt
Hozzánk is megérkezett a Galaxy A55, húsvét után lesz belőle teszt [+]

Fél évtized alatt egyébként is megsérülhet a külső, betörhet a 6,6"-es FHD+ AMOLED kijelző, elfáradhat az 5000 mAh-s telep és cserére szorulhat valamelyik belső komponens, és nem mindenki áldozna a hivatalos szervizcsatornára. Némi hőpisztolyos kezeléssel szerencsére a Galaxy A55 hátlapja könnyedén leemelhető, és utána szabványszerű csavarok feloldásával lehet több kulcsalkatrészhez hozzájutni.

A puha tokozású, ragasztott akkumulátort sosem jó éles szerszámmal kipiszkálni, és itt nem is kell: egy műanyag fül megragadásával kihúzható a tokjából, ami mögött jókora hőelvezető felület pillantható meg. A PBK Reviews a javíthatóságot a legjobbnak számító 10-ből 8,5 pontra értékeli: a dizájn megkönnyíti a házi barkácsot (1,5 / 2 pont), a cserealkatrészek könnyen beszerezhetők (2 / 2), egész könnyű a kijelzőt és a kisebb komponenseket cserélni (1,5 / 2), illetve nem nagy kunszt az akkumulátort (2 / 2).

Előzmények

Hirdetés