Érkezik az új iPhone rángatózó kameráját javító frissítés

Az Apple elismerte a hibát, jövő hétre ígéri az iOS 16.0.2-vel a fixet.

Két jelenséget is korrigál a jövő héten várható iOS 16.0.2 az iPhone 14-es széria modelljeinél. Az egyik az új, agresszívebb biztonsági funkciók során fellépő hiba, amely folyamatosan felugró ablakokkal kér megerősítést akkor, ha a felhasználó az egyik alkalmazásból másolna ki tartalmat és illesztene be egy másik programba. Azt ugye már egy ideje jelzi az iOS, ha a vágólapot vizsgálja valamelyik program, illetve azt is, ha beilleszt onnan, eddig csak értesítés formájában jelent meg egy sor szöveg, az iOS 16-tal azonban egy felugró ablak is megjelent sokaknál, amit külön le kellett okézni.

Ennek az extra ablaknak alapból nem kellene mindig feltűnnie, ha az ember másol és beilleszt.
Ennek az extra ablaknak alapból nem kellene mindig feltűnnie, ha az ember másol és beilleszt. (forrás: MacRumors) [+]

Az Apple elismerte, hogy nem így tervezték, hogy minden alkalommal egy extra tapintást kelljen elvégeznie a felhasználónak, ha appok között másol tartalmat, javítani fogják a hibát. Szintén javítást ígérnek az iPhone 14 Pro és 14 Pro Max telefonokra, melyek hajlamosak voltak lefagyni, miután nagy mennyiségű adatot másoltak át rájuk egy másik iPhone-ról.

Illetve a Pro modellek főkamerájának furcsa viselkedését is megszünteti az iOS 16.0.2. Ahogy arról írtunk, a harmadik féltől származó alkalmazások esetén a második generációs szenzoros stabilizátor többször megőrült és elkezdte rángatni a kamerát. Az Apple elismerte, hogy tudnak a hibáról és jövő heti frissítésükkel javítják azt. Így valószínűsíthető, hogy a szenzorstabilizátort kezelő API-ban van valamilyen bug, bár ezt az Apple nyíltan nem mondta ki. Az iPhone 14 Pro mobilokra egyébként ez már a második gyors bugfix lesz, az iOS 16.0.1 azt javította, hogy egyes, a telefonnal készített képek előnézetben túl lágyan jelentek meg a kijelzőn, ha az ember fekvő tájolásban tartva a mobilt belenagyított a fotóba.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

  • Megjelent az iOS 16.0.2

    Fontos hibákat javít a rendszerfrissítés, többek közt az iPhone 14 Pro modellek stabilizátorának harmadik féltől származó appokban tapasztalt hibáját.

Előzmények

Hirdetés