Különleges csúcsmobil lett a Nubia Z50 Ultra

Három egyedi kamera, Snapdragon 8 Gen 2, 80 wattos gyorstöltés és egyedi, van Gogh festménnyel díszített hátlap.

Kínában a ZTE-hez tartozó Nubia bemutatta első olyan okostelefonját, melyben kijelző alatti előlapi kamera van, de nem a játékra optimalizált Red Magic termékcsalád része. A Nubia Z50 Ultra az új modell, mely az elrejtett előlapi kamera mellett különleges hátlapi képalkotó szettel is rendelkezik, ugyanis egyedi, a legnépszerűbb DSLR gyújtótávoknak megfelelő 35 mm-es és 85 mm-es kamerákat. A telefon agya a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2-es lapkája, az energiát egy 5000 mAh-s akkumulátor szolgáltatja, az alaptartozék fali adapter pedig 80 wattal képes a készüléket tölteni. A hátlap alatt egy 4212 mm²-es hőkamra felel a telefon hűtéséért.

Nubia Z50 Ultra világosszürke és fekete színben.
Nubia Z50 Ultra világosszürke és fekete színben. [+]

A kijelző egyszerű sík téglalap, az ujjlenyomat-leolvasó és a negyedik generációs (Neovision), 16 MP-es előlapi kamera is integrálva van bele. A kameraszenzor OmniVision OV16E1Q, ez 2,24μm-es pixelmérettel és dedikált szoftverrel dolgozik együtt, hogy minél több fény jusson át a kijelzőn és minél jobb minőségű fotókat készítsen az eszköz. A kijelzőpanel 6,8 hüvelykes 10-bites AMOLED 1116 x 2480 pixeles felbontással, 120 Hz-es frissítéssel, 1500 nites maximális fényességgel, 1440 Hz-es PWM-mel, a DCI-P3-as skála teljes lefedésével és rendkívül vékony (1,48 és 1,68 mm közötti) kávával. A Z50 Ultra teljes mérete 169,9 x 76,3 x 8,3 mm, és a telefon 228 gramm, ergo nem apróság. A készülék oldalán van egy csúsztatható gomb, mely programozható különböző feladatokra: lehet például némító kapcsoló, alkalmazáshoz vagy feladathoz gyorsindító, kamerához exponálógomb. Alatta a telefon jobb oldalán a hangerőszabályzó és a bekapcsoló gomb kapott még helyet.

Nem töri meg notch vagy pötty a kijelzőt.
Nem töri meg notch vagy pötty a kijelzőt. [+]

A hátlap is sík, rajta egy négyszögben vannak elrendezve a kamerák. A főkamera Sony IMX787-es szenzort használ 64 MP-es felbontással és 35 mm ekvivalens fókusztávval, ahogy az alap Nubia Z50-ben is. Az apertúra f/1,6, a szenzor mérete 1/1,3”, adott az optikai stabilizálás, a lézeres autofókusz és a PDAF. A második kamera periszkópos zoomkamera, szintén a 64 MP-es szenzorral, de már 85 mm ekvivalens gyújtótávval, f/3,3-as apertúrával, 1/2”-es szenzorral, optikai stabilizálással, PDAF-el, és 3,3X optikai nagyítással. A harmadik szenzor a hátlapon 50 MP-es felbontást ad, ez az ultraszéles egység 116 fokos látószöggel és autofókusszal, így makró képességei is vannak. Ezeken felül van még egy kéttónusú LED villanó kör alakban elrendezve a hátlapon. A Z50 Ultra akár 8K-ban is képes videózni, másodpercenkénti 30 képkockás sebességgel.

A Csillagos éj kiadás.
A Csillagos éj kiadás. [+]

Mindezeken felül adottak a sztereó hangszórók, a 3.1-es USB-C csatlakozó, az NFC, a Bluetooth 5.3-as, Wi-Fi 6-os és 5G-s kapcsolat, infravörös vezérlő, és a háromsávos GPS (L1 + L2 + L5). Tárhelyből 256 GB az induló és 1 TB a maximum, RAM-ból pedig 8 GB-ról indul a Z50 Ultra és 16 GB-nál áll meg. Az operatív memória a legújabb LPDDR5x típusú, a tárhely UFS 4.0-s. A mobilon a MyOS 13-as felhasználói felület fut Android 13 alapokon, arról egyelőre nem tudni, hogy ez milyen frissítéseket fog kapni a későbbiekben. A Nubia azt ígéri, szoftverük bloatware-mentesen kerül a telefonra.

Közös minden modellben, hogy a kamerák és a gombok pirosra lettek színezve.
Közös minden modellben, hogy a kamerák és a gombok pirosra lettek színezve. [+]

Az értékesítés március 14-én indul Kínában, az alapmodell (8/256 GB) ára 3999 kínai jüan, ez 540 eurónak felel meg. Bevezetési akcióban a kínai vásárlók a 12/512 GB-os telefont is megszerezhetik 4999 jüanért, ami 675 eurónak felel meg. A telefon fekete és világosszürke színben készül, a kamerák körül és a gombokon piros színezettel, valamint gyártanak egy különleges, Vincent van Gogh Csillagos éj című festménye által inspirált kiadást is, de utóbbi csak a 12/512 GB-os változatban lesz elérhető. Arról egyelőre nem tudni, hogy az európai piacra érkezik-e a Nubia új csúcskészüléke.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nubia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés