Lassan elhagyja Kínát a Mate 30 család?

A széria elvileg előrendelhető Romániában és több ázsiai országban előjegyzés indult, ám egyelőre szó nincs a Google mobilszolgáltatások használatáról, enélkül pedig továbbra is problémás a nemzetközi karrier.

A Kínai Népköztársaságban nincs jelen a Google szolgáltatásaival, úgyhogy nem volt gond a Mate 30 család megjelenése, ami annyira sikeres startot vett, hogy pár nap alatt elkelt egymillió darab. A Play Áruház, a YouTube, a Drive, a Kereső vagy épp a Google Térkép nélkül azonban beletörhet a Huawei bicskája a nemzetközi értékesítésbe, ami éppen ezért sem indult még meg, bár Malajziában elvileg helyi premiert kapott. Nem úgy Szingapúrban és a Fülöp-szigeteken, ahol egyelőre a készülékeket csak előjegyezni lehet, amit zártkörű start és limitált számú vásárlás követhet – egyelőre minden feltételes módban van.


A lekanyarodó kijelző oldalról [+]

A minap a készülékek a román QuickMobile oldalán is felbukkantak, elvileg hétnapos kiszállítással, ám nincs garancia arra, hogy jelenlegi formájában a Mate 30 vagy a Mate 30 Pro felbukkant keleti szomszédunknál. Az előbbi egyébként 254 ezer forintnak megfelelő új román lejért helyezhető kosárba (6/128 GB), az utóbbi pedig 352 ezer forinton indít, ami Google szolgáltatások nélkül nem sok jót ígér eladási oldalon (8/128 GB). Az élet ugyanakkor nem áll meg: a legfrissebb Mate 30 Pro szoftvercsomag elhozza a handonászós gesztusvezérlést és javít a kamerák, így a 7680 FPS-es szuperlassítás minőségén. Amennyiben lehetőségünk adódik a csúcskészüléket kipróbálni, feltétlenül bevetjük szokásos fotós és videós spotjainkon.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés