Hirdetés

LG blog: Az Optimus Black RBM extra szoftverei

Az LG Optimus Black RBM, azaz Red Bull Mobile kiadása természetesen nem csak annyiban tér el az alapmodelltől, hogy a hátlapára felfújtak egy bikát és egy logótípiát, hanem abban is, hogy rengeteg egyedi tartalmat kapunk az energiaitalairól és sportversenyek támogatásáról elhíresült cégtől. Mivel egy Android 2.2.2-es operációs rendszert futtató masináról van szó, ez utóbbi tartalmak természetesen nem merülnek ki az egyedi háttérképekben és csengőhangokban, bár természetesen ilyenek is helyet kaptak a masinák. A lényeget azonban a különleges szoftverek jelentik.

A vörös bikás logóval elláttott Apps nem más, mint az extra alkalmazások kezelőfelülete, Vele együtt összesen nyolc darab szoftver került a gépre, melyeket az Apps-ból nem tudunk eltávolítani, frissíteni viszont ezen keresztül lehet őket. Tegyük hozzá, az összes extra alkalmazás gyárilag fel van telepítve, ezért ennek a kis programnak a frissítéseken kívül nem sok használt látjuk. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy az egyik szoftverből érkezett frissítés az elmúlt napokban, de ettől függetlenül nem túl valószínű, hogy a Red Bull szoftverei túl gyakran kapnának új funkciókat. Persze nem is nagyon kell nekik, hiszen már most is jól működnek.

A Coach egy személyi edző alkalmazás, mely futást, biciklizés, nordic walkingot és más különleges dolgokat is tud felügyelni, a lényeg, hogy haladjon az ember. Méri, hogy mikor mit teljesítettünk, mindezt pedig online is feltölthetjük. A Community pedig egy közösségi program, mely érdekes módon WiFi-n keresztül nem működik, ezért nem is nagyon használjuk.

A Hot Spot Viewer nevével ellentétben nem egy WiFi-hálózatokat kereső valami, hanem egy Red Bull tartalmakra fókuszáló, térképalapú alkalmazás. Használatával a brandhez kapcsolódó képeket, eseményeket, videókat, kocsmákat és boltokat kereshetünk, melyeket nem csak egy listán, hanem térképen és a Layarhoz hasonlóan kameraképen is megjeleníthetünk. Bár úgy tűnik, de nem a Layar egy átdolgozott verziójáról van szó, hanem a Mobilizy fejlesztéséről; itthon nem sok használt látni, Budapesten gyakorlatilag csak képek vannak fent korábbi bikás eseményekről.

Nemes egyszerűséggel Portál névre hallgat az a program, mely a webböngészőben nyitja meg a Red Bull Mobile portált, ahonnan letölthetünk egy nem túl jó minőségű hangulatvideót és pár háttérképet a márkáról, megnézhetjük a kínálatan szereplő készülékeket, valamint tájékozódhatunk a tarifacsomagokról. Ez utóbbi funkció az, ami miatt egyáltalán értelme van a dolognak.

Az RBMA Radio véleményem szerint az egész csomagnak a lényege. Korábban felvett interjúkat, mixeket és koncerteket hallgathatunk meg, melyek legjobbjait kiemeli a szoftver. Van továbbá streamelt rádió, mely gyönyörűen megjeleníti az aktuális zeneszám előadójáról fontos információkat, melyek olyan nagy adatbázisban vannak összegyűjtve, hogy azok között külön is lehet keresni előadó, stílus és több más szempont szerint. A zenei stílus változatos, de nem kommersz, d'n'b-től és dubsteptől kezdve a funk, soul és hip-hop vonalon át egészen a latin és jazz zenékig mindent hallgathatunk.


Red Bull X-Fighters

A Red Bull Flugtag kellemetlen helyzetbe hozott egy konkurens gyártó sajtótájékoztatóján, ugyanis a telefon néma üzemmódjában is elképesztő hangerőn kezdett el visítani. Egy viszonylag egyszerű felső nézetű játékról van szó, ahol meghatározott erővel kell kilőni valami repülő alkalmatosságot, ami a víz felületén pattogva egy meghatározott távolságig kell, hogy eljusson. A Red Bull X-Fighters pedig egy korrekt 3D-grafikával rendelkező motorverseny, mely más készülékekre is elérhető.

Bocha

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés