Hirdetés

LG blog: ND5520 dokkoló bemutató

A napokban egy újabb kiegészítő érkezett hozzánk az LG-től, ezúttal egy hangfallal egybeépített dokkolót próbálhattunk ki. Az ND5520 típusszámú eszköz dedikált iPad- és iPhone-csatlakozóval (azaz nem az iPhone 5-ben debütáló Lightning porttal) rendelkezik, az androidos készülékeket pedig microUSB-n keresztül köthetjük rá, plusz Bluetooth-kapcsolaton keresztül is szólhat a muzsika. Ez utóbbi nyilván platformfüggetlen, A2DP szabvány szükségeltetik. Dokkolás után természetesen tölti is az eszköz készülékeket, ám ezeken kívül számos extrát nyújt az LG újdonsága.


[+]

Tesztalanyunk az LG dokkolószériájának csúcsmodellje, így a dizájnra különösképpen odafigyeltek a formatervezők. A szakma díjazta is a dél-koreai gyártó erőfeszítéseit, az ND5520 red dot formatervezési díjat kapott. A borítás fehér és szürke műanyagból áll, a hangfalrácsot szürkére festett fém alkotja. Első ránézésre nekem kissé az L széria tagjai ugrottak be a dokkolóról, az ND5520 szintén lekerekített sarkakkal és indusztriális vonalvezetéssel operál, minimalizmus és letisztultság a jellemző. Az előlapon mindössze két vezérlő kapott helyet, a ki- és bekapcsoló gomb alatt az úgynevezett Smart Square (magyarul az okos négyzet szavakra lehet lefordítani) foglal helyet. Egy érintésérzékeny panerlől van szó, mely egyben egy kijelző is, a feliratokat és ikonokat narancssárgán világító LED-ek formálják. Utóbbi igen jól néz ki este, napfényben viszont nem sokat látunk belőle. A vezérlés ezen keresztül oldható meg, a mezei érintés mellett swype-szerű mozdulatokat is alkalmazhatunk.


[+]

De ehhez ugyebár oda kell slattyogni a géphez, úgyhogy a tartozék távirányító segítségével is meg lehet oldani az összes funkció elérhetőségét: kiválaszthatjuk a bemenetet, kontrollálhatjuk a hangerőt, vezérelhetjük a rádiót és bekapcsolhatjuk a szundi módot is, csak hogy a legfontosabbakat említsem. Emellett egy androidos alkalmazás is elérhető, mellyel telefonról vagy táblagépről vezérelhető a dokkoló, az app a távirányítóhoz hasonló funkcionalitással van felvértezve. A telepítéshez legalább 2.1-es Android szükségeltetik, letölteni a Play Store-on keresztül lehet; a használatához Bluetooth-on keresztül csatlakoznunk kell a dokkolóhoz.

Az eszköz beépített FM-rádióval is rendelkezik, mely sajnos nem tud RDS-t, azaz nem tudja megjeleníteni az állomásinformációkat. A dokkoló képes az állomások automatikus feltérképezésére is, melyhez egy tíz férőhelyes memóriát kapunk, ami a frekvenciák tárolására szolgál.

A már említett csatlakozók mellett a hátlapon jó néhány portot találunk. Az USB-aljzatra külső háttértárat is ráköthetünk, a 3,5 milliméteres csatlakozó szintén jól jön egy zenei eszköz esetén. Az FM-antenna bemenete mellett két gomb található, melyekkel az óra és az ébresztő vezérelhető.


[+]

A hangzást tekintve nagyon is rendben van a cucc, a kis méret ellenére igen nagy a hangerő, a dinamikatartomány pedig széles, a mélyek mellett a magas tartomány is képviselteti magát. A borítás alatt egyébként egy 2.1 csatornás rendszer lapul, mely papíron 2 x 15 watt (valódi, azaz nem PMPO) teljesítményt nyújt. Fontos még megjegyezni, hogy a dokkoló beépített hangszínszabályzóval is rendelkezik, öt előre definiált beállítás között válogathatunk.

Az ND5520 tehát egy remek multifunkciós dokkoló, melynek tökéletes helye lehet például az éjjeli szekrényen. Az eszköz Magyarországon is kapható, az ára 35 ezer forint, ami nem olcsó, ám ezért az árért cserébe egy prémium terméket kapunk, mely a lakás minden pontján remekül mutat és telefonról a Bluetooth hatókörén belül könnyedén irányítható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

  • LG Optimus G - a G-erő

    A dél-koreai gyártó új csúcsmodellje az utóbbi idők egyik legjobban sikerült készüléke, amely bátran megállja helyét a konkurencia versenyzőivel szemben.

Hirdetés