Hirdetés

LG blog: Optimus Vu előzetes

Hétfőn megérkezett szerkesztőségünkbe az LG telefon-táblagép hibridje, mely több szempontból is kilóg az átlagos mobilok sorából. A készülék fő érdekessége, hogy az előlapon egy 5 hüvelykes képátlójú kijelző lapul, melynek felbontása 768 x 1024 képpontos, azaz a képarány 3:4-es. Az IPS technológiát használó panel igen jó minőségű, a betekintési szögek megfelelőek, a korrekt fényerő pedig sokat segít a kültéri olvashatóságon.


[+]

A nagy méretű megjelenítő ellenére viszonylag karcsú a készülék, a 139,6 x 90,4 négyzetmilliméteres alapterület mellé 8,5 milliméteres vastagság és 168 grammos tömeg társul. A matt fekete plasztik borítás kialakítása nagyban hasonlít az L széria tagjaira és az Optimus 4X HD-re, az enyhén bordázott fedlap elegáns megjelenést kölcsönöz a mobilon. A képernyő alatt négy kapacitív gomb található, a már megszokott vissza, főképernyő és beállítások trió mellé egy alkalmazásváltó került. A hátlapon egy 8 megapixeles kamera és egy LED villanó található, az előlapon egy 1,3 megapixeles másodlagos fényképező csücsül.

A számítási feladatokért az NVIDIA Tegra 3 T30 lapkakészlet felel, melyben egy négy plusz egy magos, magonként 1,4 GHz (egy mag esetén maximum 1,5 GHz) órajelű, Cortex-A9 családba tartozó, ARMv7 utasításkészletű processzor kapott helyet. A grafikus számításokat egy GeForce ULP GPU oldja meg, mely 520 MHz-en zakatol. Ezek mellett 32 GB belső tárhely és 1 GB RAM áll a felhasználó rendelkezésére. Hardveres szempontból tehát nem lehet panasz, ami látszik is a működési sebességen: az alkalmazások gyorsan megnyílnak, az animációk folyamatosak, a böngészés pedig kellemes élmény a nagy méretű és felbontású megjelenítőn.

A telefonon az Android rendszer 4.0.4-es verziója fut, a felhasználói felületet a már jól ismert Optimus UI 3.0-ra cserélte a gyártó. A sokrétűen testre szabható UI egy egyedi ikonkészlettel, saját képernyőzárral, kibővített státuszsávval és rengeteg extrával érkezik, többek között a QuickMemo névre hallgató jegyzetelőszolgáltatással is lehet számolni. Utóbbihoz egy külön alkalmazás is dukál, az így készült műveket a Jegyzetfüzetben menedzselhetjük. Érdemes még kiemelni a VideoWiz alkalmazást, mely egy könnyen használható alapfunkciós videószerkesztőt takar.


[+]

Adatkommunikációs szempontból is jól áll az Optimus Vu, a GSM- és UMTS-modulok mellett 21 Mbps sebességű HSDPA-t és 5,76 Mbps sebességű HSUPA-t is kapunk. A WiFi (802.11a/b/g/n), Bluetooth (3.0, A2DP- és HS-támogatással) és a-GPS triumvirátus mellé egy NFC-chip, WiFi Direct és DLNA is jár, valamint a mobilnet megosztására is van lehetőség. Első blikkre ennyit szeretnénk elárulni a készülékről, hamarosan egy videó is érkezik majd, a hét vége felé pedig egy részletes irományban rántjuk le a leplet az Optimus Vu-ről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

  • LG blog: Optimus Vu képgaléria

    Lencsevégre kaptuk az LG androidos telefon-táblagép hibridjét.

  • Mobilarena TV: LG Optimus Vu

    Mai adásunkban az LG Optimus Vu telefon-táblagép hibriddel foglalkozunk, hiszen a 4:3-as képarány és a Tegra 3 már eleve érdekessé teszik az eszközt.

  • Optimus Vu II – hivatalos specifikáció

    Új processzorral és stylussal, infravörös távirányítóval, és „One Key” kiegészítővel érkezik az LG Optimus Vu ráncfelvarrt kiadása.

  • Optimus Vu II – 2 GB RAM-mal?

    Rövidesen piacra kerülhet az 5 hüvelykes XGA kijelzővel szerelt Optimus Vu utódja, mely az előzetes pletykák szerint duplájára növelt operatív tárhellyel bír.

Hirdetés