Lumia 920 – Snapdragon S4 Pro processzorral

A China Mobile a hivatalos Webio csevegőoldalán is megerősítette a Lumia 920 közelgő premierjét, mely kapcsán néhány különös részlet is napvilágot látott. A TD-SCDMA hálózatokhoz átalakított finn csúcsmodell ugyanis nem Snapdragon S4 Plus MSM8960, hanem Snapdragon S4 Pro MSM8960T processzor köré épült, melyben a Qualcomm leggyorsabb grafikus gyorsítója lapul. Az Adreno 320 mag a nemzetközi változatokban elérhető Adreno 225 gyorsítóhoz képest közel háromszoros sebességnövekedést ígér, vagyis ezúttal nem csak a burkolat kisebb átszabását jelenti a szolgáltatóspecifikus modell. A Kína saját fejlesztésű 3G rendszerivel való kompatibilitás miatt a Nokia természetesen mindenképp eltérő processzor használatára készül, vagyis egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy az idei sorozatából a kínai variáns lesz a legerősebb. A jövő év elején természetesen már Európában is elérhetőek lesznek az első négymagos processzorral szerelt Windows Phone 8 mobilok, melyek között pletykák szerint már Full-HD kijelzős ajánlatok is szerepelni fognak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

  • Lumia 920 – a túlélő

    A Lumia 920 ugyan nem a strapabíró mobilok között landolt, mégis könnyedén túléli a kalapácsütéseket és azt is, ha egy autó halad át rajta.

  • Alumínium utódot kap a Lumia 920?

    A Nokia „Catwalk” belső néven fejlesztett Windows Phone 8 csúcsmodellje várhatóan polikarbonát helyett fémes külsővel büszkélkedhet.

Előzmények

Hirdetés