Már a Kodaknak is van androidos okostelefonja

Még egy újabb versenyzővel bővült a mobiltelefonos piac, most épp a Kodaknak szottyant kedve arra, hogy egy androidos okoskészülékkel robbanjon be ebbe a világba. Az IM5 fantázianévre hallgató masina a specifikációkat tekintve a középkategóriában hódítana, ám a vállalat szerint az egyedülálló képkezelő szoftver kiemelheti termékét a konkurensek közül.

Az IM5-ben egy 5 hüvelyk képátlóval rendelkező, 720p felbontású kijelző kapott helyet, hardveres szempontból pedig az 1,7 GHz-es, nyolcmagos processzorral rendelkező MediaTek MT6592 chipsetre (bár az SoC típusát nem erősítették meg) esett a választás. A nagy dobás a ledes villanóval ellátott 13 megapixeles hátlapi fényképezőgép lehet, melyhez egyébként egy 5 megapixeles előlapi kamera társul. RAM-ból 1, belső tárhelyből pedig 8 GB jutott a készülékbe, utóbbi természetesen microSD kártyával tovább bővíthető. Az eleinte Android 4.4-et futtató, de később 5.0 Lollipop operációs rendszerre frissíthető IM5 márciusban válik elérhetővé Európában, méghozzá 229 eurós, vagyis itthon reálisan számolva 90 ezer forintos áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Kodak

Azóta történt

Előzmények

  • Android Wear 5.0 bemutató

    Megérkezett az okosórák Lollipopja, mely számos újdonságot hoz a platformra, magasabb szintre emelve az Android Weart.

  • Máris itt az Android 5.0.1

    Az Android Lollipop első saját számot kapó frissítése egyelőre a Nexus táblagépekre érhető el.

  • Motorola Moto 360 - a kör négyszögesítése

    Kipróbáltuk a Moto 360-at, melyet a legjobb okosóraként tartanak számon. Ez azonban az Android Wear platform fiatalsága miatt nem jelent sokat, a Motorola újdonságának van miben fejlődnie.

  • Lollipop rendszerbemutató

    A napokban debütált az Android 5.0 végleges verziója, a Lollipop, melyet az Android történelmének legnagyobb frisstéseként emlegetnek.

Hirdetés