Már angolul is társaloghatunk a Galaxy S8-cal

A mesterséges intelligenciára és továbbfejlesztett gépi mélytanulásra alapuló hangasszisztens hivatalos bejelentésére a Samsung Galaxy S8 és S8+ premierje előtt került sor, mint az idei csúcsmodellek egyik kulcsfejlesztése. Az alapkoncepció ígéretes, a különböző beviteli formák közötti instant átjárhatóság és a rendszer intuitív tanulási képességei már akkor is elég jól hangoztak. Ezidáig viszont csak koreaiul értett a Bixby névre keresztelt asszisztens.

A Samsung hivatalos közleményben jelentette be, hogy a múlt hónapban indított béta program után mától angol nyelven is elérhetők a Bixby hangalapú funkciói az Egyesült Államokban. Az amerikai készülékekre frissítés formájában érkezik meg a nyelvi csomag, így a készülék bal oldalán található extra kezelőgomb már teljes funkcionalitással használható. Amennyiben US angolt beszélünk.

Alapvetően nem meglepő, hogy a nyelvi adaptálás nem könnyű folyamat, mivel a rendszer lényege, hogy elégtelen, vagy ellentmondó információkból is képes legyen dolgozni, de legalábbis felismerni, hogy további részletekre van szüksége, vagy a megadott parancs nem egyértelmű, valamint életszerű, valódi, emberi kommunikációs gyakorlatra épül egzakt parancsok és formális nyelvhasználat helyett. Tehát elvileg egy félálomban elmotyogott ébresztő-átállítást is képes feldolgozni, ahogy a mellékelt bemutatóvideók egyike illusztrálja.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés