Már egy Semmin is futhat az Android 13

Elérhető az Android 13 alapú Nothing OS 1.5 béta a Nothing Phone (1) telefonra.

December 1-én indult a feliratkozás a Nothing első telefonjának Android 13-as bétájára, ekkor közölte is a cég, hogy nem lesz nyitott béta és 2022 úgy fog véget érni, hogy nem kapja meg minden felhasználó a Nothing OS 1.5-öt. Azok viszont, akik feliratkoztak a bétatesztre, már telepíthetik az új főverzión alapuló rendszert.

Az 1.5-ös Nothing OS-ben új időjárás alkalmazás van, a gyorsmenüből elérhető egy új QR-olvasó, a vágólap ezentúl a képernyő szélén megjeleníti az aktuálisan kimásolt tartalmat, valamint megváltozott a médiavezérlő megjelenése is. Új a Bluetooth-eszközök felugró ablaka, megváltozott a UI a hangerőszabályzáshoz a könnyebben elérhető kapcsolókkal. Plusz fejlődött a Game Mode, ezentúl kiírható a képernyőre az aktuális FPS-szám, s könnyebb képernyőfotókat, képernyőfelvételeket készíteni.


Nothing Phone (1) [+]

A Nothing szerint a motorháztető alatt is sikerült fejlődést eszközölni, a cég 50%-kal gyorsabb alkalmazáson belüli adatbetöltési időket ígér, valamint jobb RAM-kezelést. A memóriahasználat kapcsán új, hogy az értesítéspanelről ki lehet lőni a háttérben futó aktív, de nem szükséges alkalmazásokat. Emellett a rendszer figyeli a keveset használt alkalmazásokat, s ezek gyorsítótárát és lejárt rendszeradatait kitakarítja. A Nothing szerint ezzel a Phone (1) sebessége hosszú távon is olyan marad, mint amikor új volt a telefon.

A végleges Android 13-as verzió 2023 elején várható a Nothing Phone (1)-re.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés