Jelezhet a Phone (1), telepíthető a Nothing OS 2.0

Ez a frissítés még Android 13-as alapokra építkezik, a következő az ígéret szerint már 14-es lesz.

Elindította a Nothing első telefonjának, a Phone (1)-nek a frissítését a Nothing OS 2.0-s szoftverre. A telefon Android 12-re épülő Nothing OS-szel került piacra, majd a Nothing OS 1.5-tel váltott Android 13-ra. A Nothing OS 2.0-s rendszer még a 13-as Android főverzióra épül, de a cég azt ígéri, a következő nagyobb csomag már Android 14-re épül majd. A Nothing OS 2.0-s frissítés mérete egy gigabájt körül van, benne több olyan újdonsággal, melyek a Phone (2)-ben debütáltak, például a monokrómra témázható alkalmazásikonok, vagy a főképernyőre kirakható új mappák és widgetek.

Nothing OS 2.0-s frissítés a Phone (1)-re
Nothing OS 2.0-s frissítés a Phone (1)-re (forrás: Twitter) [+]

A Glyph interfész funkcionalitása is megújul, ezentúl a Phone (1)-en is állíthatók be névjegyekhez és alkalmazásokhoz egyéni jelzések a hátlapi LED-ekhez. Valamint a zseblámpa ikon hosszú nyomásával a Phone (1)-en is bekapcsolható lesz a teljes hátlapi világítás, akárcsak az újabb modellen. Érkezik az app-klónozás lehetősége, aminek segítségével futtatható lesz több felhasználói fiókkal is egy-egy program, mely natívan nem támogatja, az App Locker segítségével pedig ujjlenyomattal zárolhatók lesznek a felhasználó által kiválasztott alkalmazások.

A frissítés OTA, értesítésként felajánlja magát, amikor elérhető. A Nothing emellett türelmet kér felhasználóitól, nem mindenki egyszerre kapja meg a Phone (1)-re az OS 2.0-t.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés