Javítottak a Nothing Phone (1) fényerején

Persze egy rakás más apróságot is tartalmaz a legújabb frissítés, de a megjelenítés minőségének növelése a lényeg.

Tapasztalataink alapján a Nothingnak sikerült elsőre is korrekt ajánlattal előállni, a Phone (1) a maga árkategóriájában egyedi és kompetens készülék lett, a teszt konklúziója abszolút pozitív, leszámítva az egyébként felső kategóriás 10 bites, 120 Hz-es HDR10+ AMOLED panel fényerejét és a videóstabilizálást. Nem mintha ezek jelentősen rontották volna az összképet, de hagytak némi teret a fejlődésre.

A Nothing 1200 nites maximum fehér fénysűrűséget ígért, ami legjobb esetben is csak 700 nit volt ténylegesen. Ez nem mondható kevésnek, de a kültéri láthatóságnál szembetűnő a deficit. A hivatalos magyarázat szerint a fényerő alacsonyabb szinten való maximálása a hőtermelés és az erőforrásigény kiegyensúlyozása miatt volt szükséges.


[+]

A panel viszont hardveresen minden további nélkül képes teljesíteni az elvártakat, a fényerőt a felhasználói élmény optimalizálása érdekében szoftveresen mérsékelték. Ezt a korlátot oldja fel, vagy legalábbis emeli magasabbra a HDR tartalmak megjelenítésekor a Nothing OS 1.1.6-os verziója, amely  62.04 MB-os frissítés formájában már elérhető a készülékekre.

Az új szoftver élesebb felvételek és fejlettebb stabilizálást is ígér a videófelvételek esetében, Google AR Core támogatást, pontosabb akkumulátortöltöttség-kijelzést, friss hangeffektet az NFC-hez és továbbfejlesztett Glyph funkciókat, mint például a töltésanimáció hangeffektekkel való összehangolását. És persze az "általános hibajavítások" sem maradtak ki. A Nothing elkötelezett a terméktámogatás és a felhasználói élmény folyamatos növelése mellett, az Android 13-ra viszont jövő év elejéig biztosan várni kell a felhasználóknak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés