Március 14-én Asus Zenfone 11 Ultra bemutató

Megerősítette az Asus, hogy március 14-én, magyar idő szerint délután egykor új csúcstelefont mutatnak be.

Tajvanon, Észak-Amerikában és Európában is egyidejűleg március 14-én lesz az Asus Zenfone 11 Ultra premierje, jelentette be az Asus a Twitteren keresztül. Magyar idő szerint délután egykor kezdődik majd a termékbemutató, ami valószínűleg sok újat nem tartogat majd, ha hihetünk a korábban kiszivárgott információknak. Ezek szerint ugyanis a Zenfone 11 Ultra a ROG Phone 8 / 8 Pro lakossági egyszerűsített változata lesz, vagyis megmarad a hardver, a méret és a forma, csak leszedik az érintőravaszokat, a hátlapról az RGB fényeket / mini LED kijelzőt, illetve a második USB-C csatlakozót.

Balra a Zenfone 11 Ultra, jobbra a ROG Phone 8 Pro
Balra a Zenfone 11 Ultra, jobbra a ROG Phone 8 (forrás: Notebook Check) [+]

A Zenfone 11 Ultra így várhatóan 6,78 hüvelykes LTPO AMOLED kijelzőt kap FHD+ felbontással és akár 144 Hz-es képfrissítéssel. Benne a Snapdragon 8 Gen 3-as chip dolgozhat, LPDDR5x operatív memóriával és UFS 4.0-s tárhellyel. Előbbiből 16 GB-ot, utóbbiból 512 GB-ot ígérnek a kiszivárgott információk a legnagyobb kiszereléshez. Egyedi extra lehet a 3,5 mm-es audio csatlakozó itt is, és a Zenfone 11 Ultra is örökölheti a 15 wattos vezeték nélküli töltést a ROG-ból. Az eddigi információk alapján a telefonba 5500 mAh-s akkumulátor kerül, ehhez a 65 wattos vezetékes PD gyorstöltés jár majd.

Így nézhet ki a Zenfone 11 Ultra a különböző színárnyalatokbanÍgy nézhet ki a Zenfone 11 Ultra a különböző színárnyalatokban Így nézhet ki a Zenfone 11 Ultra a különböző színárnyalatokban [+]

Kamerák terén sem valószínű, hogy változik majd a ROG Phone 8-ban már látott hardver, vagyis 50 megapixeles Sony IMX890-es szenzor lehet a főkamerában képstabilizálással, mellette egy 32 megapixeles teleobjektív 3x optikai nagyítással és OIS-sel, illetve egy 13 megapixeles ultraszéles. Az Asus a bejelentésnek dedikált termékoldalon szuperstabil és portrévideókról tett közzé kedvcsinálókat, így vélhetően a többirányú gimball stabilizátort is megkapja a Zenfone 11 Ultra főkamerája is. Arról egyelőre nincs információ, hogy ugyanazt a képfeldolgozó szoftvert használja-e majd, mint a ROG.

Eddigi információk alapján a Zenfone 11 Ultra egy méretben és öt színben (ezüst, fekete, kék, barack, zöld) kerül majd piacra, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy mikor. Lévén a ROG Phone 8 már kapható, itt pedig csak a körítés változik kicsit, valószínűleg a bemutatót követően nem sokkal már piacon lesz az új Zenfone.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

  • Hatalmasra nőtt az Asus Zenfone 11 Ultra

    Nem váltja a kínálatban a Zenfone 10-et az új Ultra, de egy élhető és erős opciót kínál annak, aki nagy telefonra vágyik a ROG Phone 8 gamer extrái nélkül.

Előzmények

Hirdetés