Hirdetés

Megegyezett a Nokia és az Oppo

Visszatérnek a BBK brandek Európába?

A Nokia és az Oppo között 2021-ben járt le az 5G technológia alapvető szabadalmaira vonatkozó licencmegállapodás, amit az Oppo akkor nem újított meg, a Nokia pedig pert indított a kínai gyártóval szemben, aminek több éves jogi huzavona lett az eredménye és a BBK csoport márkáinak egyes európai piacokról való eltűnése. A Nokia szellemi tulajdonát képező, hálózati kapcsolatra vonatkozó szabadalmakról viszont most új megállapodás született a két vállalat között.

A részletek a két fél kérésének megfelelően bizalmasak, a közlemények viszont végül megnyugtató végkifejletet tükröznek, aminek folyományaként valószínűleg nem lesz további akadálya, hogy az BBK visszatérjen az európai piacra.

A Nokia közölte, nagy örömére szolgál az Oppóval való megállapodás, amely tükrözi egymás szellemi tulajdonának kölcsönös tiszteletét, elismerve a Nokia hozzájárulását a kutatás-fejlesztéshez és a nyílt szabványok kialakításához. A Nokia elismeri, hogy az Oppo az okostelefonok globális piacának egyik vezető vállalata, és lelkesedéssel néznek a közös munka elé, amely további innovációkat jelent majd a felhasználóiknak szerte a világon.

Az Oppo nem csak a jövőben felhasznált technológia jogdíjait fizeti az új megállapodás értelmében, de kompenzálja a korábbi időszakot is, amelyben jogtalanul alkalmazták a Nokia szabadalmait. Az Oppo szintén örömmel osztotta meg, hogy globális keresztlicenc-megállapodást kötött a Nokiával, amely az 5G-szabványhoz szükséges alapvető szabadalmakra és más létfontosságú kommunikációs technológiákra terjed ki. A megállapodás továbbá minden függőben lévő peres ügyet is megold minden joghatóságban.

Feng Ying, az Oppo szellemi tulajdonnal foglalkozó vezérigazgató-helyettese hozzátette, "az Oppo tiszteletben tartja a Nokia szellemi tulajdonságait és hozzájárulását a globális kommunikációs iparághoz, és alig várja, hogy a Nokiával együttműködve a legjobb kommunikációs élményt nyújthassa a felhasználóknak szerte a világon."

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés