Minden kiderült a Nokia 8.1-ről

Sűrű éve volt a HMD Globalnak, az öregedő Snapdragon 835-öt futtató Nokia 8 Siroccón kívül ugyanakkor nem jelent meg idén csúcskészüléke, és kevés idő maradt, hogy az öt hátlapi kamerás Nokia 9 2019 előtt befusson. A HMD következő eseményére december 5-én, Dubajban kerül sor, és úgy hallani, bővülni fog a Nokia 8 sorozat, ám nem egy zászlóshajóval: egyszerűen 8.1 névre címkézhetik át a Kínában már kapható X7-et.


(forrás: NPU) [+]

Túl sok meglepetést éppen ezért a szóban forgó phablet nem tartogat, amit az NPU termékképei is megerősítenek – persze nem zárható ki, hogy jövő héten a Nokia 9 is beesik. A 8.1 marad 6,18"-es képátlónál, méretes bevágással és alsó kávával. Az IPS panel 1080 x 2280 pixeles lesz, és a nyolcmagos Snapdragon 710 hajtja meg, 4/64 és 6/128 GB-os kiszerelésekben.


(forrás: NPU) [+]

Az előlapra 20 megapixeles, a hátlapra pedig 12 + 13 megapixeles kamerarendszer kerül Zeiss optikákkal. A fémkeret kellően szívósnak ígérkezik, a 3500 mAh-s telep pedig kitartónak. Az ujjlenyomat-olvasó a hátlapon kap helyet. Újdonság az Android 9 főverzió, és a képeken lévő Nokia is az Android One rendszer keretében érkezik – december 5-én kiderül, hogy egyedül, avagy más eszköz társaságában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Előzmények

Hirdetés