MWC 2018: Íme, a Nokia 8 Sirocco!

Két szélén lekerekített Plastic OLED kijelző, csúcsteljesítmény és egyedi forma: a Nokia a Sirocco nevet is visszahozta, ám az eredmény ezúttal a jövőbe mutat.

Nokia 9 ugyan nem lett, a Nokia 8 Sirocco volt ugyanakkor a HMD Global barcelonai bemutatójának slusszpoénja, már ha a megújult 8110-től eltekintünk. Az áprilistól, 260 ezer forintért megkaparintható masina csak a nevében reflektál a múltra, méghozzá nem is akármilyenre, olvasóink talán emlékeznek a 8800 Siroccóra.

A Nokia 8 Sirocco ugyanakkor ízig-vérig csúcskategóriás okostelefon, 5,5 hüvelykes Plastic OLED megjelenítővel és kellően kecses alakkal, hogy egy kézzel rendben kezelni lehessen, bár a HMD-vel szemben mi azért ultrakompaktnak azért nem neveznénk.


[+]

Tény, hogy a szélein mindössze 2 milliméter vékony szerkezet jól mutat (egyébként a ház összesen 140,93 x 72,97 x 7,5 milliméteres), rozsdamentes acélszerkezete pedig kellően tartósnak tűnik, nem beszélve az IP67-es védelemről. Nem hiányozhat hátulról a duplakamera, egy 12 megapixeles nagylátószögű és egy 13 megapixeles, teleobjektíves Zeiss megoldás személyében, számos móddal és kézi beállítással. A minőségi hangfelvételek készítését három mikrofon garantálja, 24 bites hanggal. A szelfikamera 5 megapixeles.


[+]

A csak fekete színben elérhető phabletet az eredeti Nokia 8-hoz hasonlóan a Snapdragon 835 hajtja meg, 6 GB RAM-mal és 128 GB-os tárolóval, úgyhogy nem lesz lóerőből hiány, igaz, nemsokára jönnek a Snapdragon 845-ös mobilok. Manapság egyre népszerűbb a Qi szabvány szerinti vezetékmentes töltés, az új Sirocco ezt is tudja. A Sirocco is része az Android One sorozatnak a Google és a HMD között létrejött megállapodásnak hála, a verziószám ráadásul 8.1-es.


[+]

Lehet, hogy az új Nokia 8 variáns phablet, a készülék fogása mindenesetre remek, a kijelző kellően élénk és QHD kijelzője megfelelően éles. Kimaradt sajnos a 3,5 milliméteres fülhallgató-kimenet, így átalakítóval és az USB-C port használatával kell bajlódni. A telep 3260 mAh-s és QuickCharge 4.0-s adapterrel fél óra alatt félig feltölthető. A Sirocco a HMD-érás Nokia telefonok eddigi legszebbike, két szélén lekerekedő kijelzőjével pedig igencsak figyelemfelhívó, alig várjuk a lehetőséget, hogy leteszteljük.

MobilarenaSEAT AtecaLG V30

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

  • Nokia 8 - a múltat elfeledni

    Második körben tényleg csúcsmodellt csinált a HMD, de mire elkészült, addigra beleszürkült a mezőnybe. Nem rossz, de nincs benne semmi rendkívüli.

  • Nokia 8 nem menni Amerika

    Hiába állta a sarat Zack Nelson gyötréstesztjén, a HMD megerősítette: nem lesz kapható az aktuális Nokia csúcsmodell az Egyesült Államokban.

  • Android 8.0-val tesztelték a Nokia 8-at

    Legalábbis a Geekbenchnél futott egy kört a Nokia várható csúcsmodellje a szokásos Unknown Heart kódnév alatt.

Hirdetés