Mobilarena TV: Öttalálatos?

Gyönyörűen kirajzolódik a kínai okostelefonok fejlődése egy bizonyos termékkategóriát szemlélve. Tavaly a műanyag házas Honor 4X versenyzett a szintén plasztik Meizu m1/m2 note-tal és a Xiaomi Redmi Note 2-vel, majd részben a picit drágább fémházas Honor ajánlatok, illetve a piacon felbukkanó LeTV mobilok hatására gyorsan fémházba öltözött az 5,5 hüvelykes, „jó áras” phablet kategória, melynek közös tulajdonságai közé a nyolcmagos rendszerchip, az ujjlenyomat-olvasó és a prémium összeszerelés került.

A csúcskategória aljára szánt Honor 7 után befutott a középkategória tetejére pozicionált Honor 5X, amely a fenti tulajdonságokat a kínai piacon túl a nemzetközire is elvitte, és ez lehet a sikerének kulcsa, hiszen a fenti márkák egyelőre főleg ázsiai országokban forgalmaznak hivatalosan. Este megvizsgáljuk, hogy mire jut a Honor üdvöskéje a nálunk járt phabletek ellen.

Azóta történt

Előzmények

  • Honor 7 - emeli a tétet

    Az ár/érték bajnok Honor 6 tavaly nem csak a konkurenciának, hanem a folytatást illetően magának is feladta a leckét. A Honor 7 fémházzal és ujjlenyomat-olvasóval válaszol.

  • Honor 4C - becsületkassza

    Tesztalanyunk a középkategóriában hódíthat, hiszen a nyolcmagos processzor, a 2 GB RAM, a duál SIM támogatás és a 13 megapixeles kamara ellenére kedvező árcímkét kapott, de vannak hiányosságai is.

  • Honor 4X - négytalálatos

    A vállalat újdonsága lényegében a phabletek között versenyez az 5,5 hüvelykes HD kijelzővel, jó az üzemidő, erős a nyolcmagos processzor, a kamera jó képeket lő és az árat is sikerült eltalálni.