MWC2009: 8 megapixeles Nokia jött

Várható volt, hogy a Nokia sem maradhat le az egyre értelmetlenebbé váló megapixel versenyben, ezért ma már megfogdosható volt a standon az N86 néven befutó, 8 megapixeles kamerával rendelkező készülék. Valamivel elő kellett rukkolni még, hogy ne csak egy újabb kamerás telefon legyen a Samsung, az LG és a Sony Ericsson mellett/mögött, ezért ez az első olyan készülék, amely 28 mm-es, nagylátószögű lencsét kapott.

ekkora
ekkora

Természetesen Carl-Zeiss közreműködéssel készült a modell, és ez az első olyan kamerás telefon, ahol változtatható a blende is F2.4/F3.2/F4.8 értékek között. Ezen túlmenően viszont az N86 is hozza azokat az extrákat, amiket az utóbbi idők Symbian rendszerű készülékei. Jókora, 2,6 inches OLED kijelzőt kapott, van benne WLAN, GPS és FM-transmitter, természetesen HSDPA kompatibilis, 3,5 mm-es jack csatlakozón keresztül hallgathatunk zenét, s akárcsak az N95/N96 páros esetén , a fedlap itt is két irányba csúsztatható.

28mm
28mm

A telefon értékesítése a második negyedévben indul, kártyafüggetlen nettó ára 375 euró lesz a gyártó szerint. Az N86 a Nokia válasza a többi gyártónak, most már ők is beléptek a 8 megapixelesek illusztris táborába, pont akkor, amikor a Sony Ericsson ráígért mindenkire egy 12 megapixeles géppel. Kérdés, hogy az mikor fog piacra lépni...

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés