Hirdetés

MWC2009: Nokia E55 élőképek

A finn gyártó az idei Mobile World Congress alkalmából két E szériás okostelefonnal is jelentkezett. Az egyik ezek közül, a Nokia E55, egy klasszikus kialakítású készülék, mely az eddigi célcsoport, az üzleti réteg helyett egy teljesen más vásárlói közönségre fókuszál, vagyis az átlagfelhasználók mindennapi igényeire igyekszik megoldást adni. Az első legszembetűnőbb tulajdonsága az újfajta billentyűzet, ami a QWERTY gombsor új kiosztásának köszönhetően (két karakter egy gombon) szinte feleakkora méretű mint a klasszikus megoldás. Ez a fajta elrendezés talán ismerős lehet például a BlackBerry Pearl készülékről, de ettől függetlenül kiváló adatbeviteli lehetőség lehet.

Nokia E55
Nokia E55

A Series 60 rendszerű készülék méretei átlagosnak mondhatók ebben a kategóriában, a 116 x 49 x 9.9 mm kiterjedés 98 grammos tömeggel párosul, ami meglelőlegezi a beígért kiváló anyaghasználatot. A 2,4" kijelző QVGA felbontással operál, ami a 16 millió kijelzett színnel elegendő teret biztosít az emailek olvasásához.

Nokia E55
Nokia E55

Az adatkommunikácós paletta teljeskörű, a négysávos GSM modul mellé 3G és HSDPA támogatás is került. Utóbbi kimondottan kiemelkedő, ugyanis 10,2 megabites le- és HSUPA (2 megabites) feltöltés támogatott, ami igencsak meggyőzőnek tűnik. Emellett WLAN modul is került a készülékbe, ami mellé 2.0 verziószámú sztereó Bluetooth modul és USB csatlakozó is társul.

A belső memória mérete 60 megabájt, ez microSDHC kártyával akár 16 gigabájtig is bővíthető, az alapcsomag egy 2 GB méretű kártyát tartalmaz. A multimédia fanatikusok is kapnak kedvükre valót a telefonban, hiszen a 3,2 megapixeles, VGA videók rögzítésére alkalmas kamera mellé 3,5 mm-es fejhallgató kimenetet is kapunk, ezáltal bármilyen fülest tudunk csatlakoztatni Nokiánkhoz.

Nokia E55
Nokia E55

Az 1500 mAh kapacitású Li-Po akkumulátor a gyári adatok szerint GSM-en 28, WCDMA-n pedig 19 napig képes készenlétben tartani az E55-öt, nyilván abban az esetben, ha egyáltalán nem használjuk, mindenesetre remélhetőleg így is pár napot képes ellátni energiával az eszközt. A jelzett akár 8 órás beszélgetési idő mindenesetre erre utal.

Nokia E55
Nokia E55

A Nokia E55 2009 második negyedévére várható, fekete és fehér színekben 265 eurós, azaz megközelítőleg 80.000 forintos áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés