Hirdetés

MWC2011: Sok Galaxy a középkategóriában

Bár a Galaxy S II és a Galaxy Tab 10.1 volt a fő attrakció a koreai cég barcelonai bejelentései kapcsán, a középkategóriáról sem feledkeztek el, bár semmi átütőről nincs szó. Lényegében a tavaly már piacra lépett Galaxy 3 és Galaxy 5 nyomdokain haladnak tovább, csak most éppen négy telefon került ki a standra.

Galaxy Mini
Galaxy Mini

A középkategóriás Galaxy készülékek nagyon hasonló tulajdonságokkal bírnak. A legvékonyabb eresztés a Galaxy Mini, amelyben 600 MHz-es processzor dobog, hátul 3,2 megapixeles optikával bír, a kijelzője pedig csak QVGA felbontású, azaz 240x320 pixeles és 3,14 (pí!) inches. Az összes telefonon 2.2-es Android dolgozik, pedig a komolyabb testvérek elbírnák az újabb rendszert is.

Galaxy Fit
Galaxy Fit

Eggyel jobb eresztés a Galaxy Fit, amely elvileg kis lekerekítettebb vonalaival nagyon trendi szeretne lenni. A processzor és a kijelző felbontása megegyezik a Miniben látottakkal, de itt nagyobb az ablak fizikai mérete, konkrétan 3,31 inches. A másik turbót a kamera kapta meg: ebben a modellben 5 megapixeles érzékelő figyel a hátlapon.

Galaxy Gio
Galaxy Gio

Megint lépünk egyet, a Galaxy Gio a következő fokozat. Ebben már egyrészt HVGA kijelző van (320x480 pixel), másrészt az órajelen is csavartak egyet, a készülék ugyanis 800 MHz-es processzorral érkezik. A kijelző kicsit kisebb (3,2 inch), viszont a Samsung külön kiemeli, hogy hosszú üzemidőre számíthat a potenciális vásárló, köszönhetően az 1350 mAh teljesítményű akkumulátornak. A kamera azonban ebben a készülékben 3,2 megapixeles.

Galaxy Ace
Galaxy Ace

A sorozat csúcsgépe a Galaxy Ace, amely már megjelenésében is kicsit különbözik. Sokkal elegánsabb, szögletesebb, ezüstösen csillogó kerete és az arányok miatt felületes szemlélő akár iPhone 4 koppintásnak is nézheti. A Galaxy Ace egyesíti magában a testvérmodellek jó tulajdonságait, azaz 800 MHz-es processzort, 5 megapixeles kamerát és HVGA kijelzőt kapott a kütyü. Bár a Samsung standon váltig állították, hogy a kijelzőtechnológiák között nincs számottevő különbség a négy telefon kapcsán, mégis a Galaxy Ace tűnt messze a legjobbnak ebből a szempontból.

Galaxy Ace
Galaxy Ace

A négy telefon közül kettő (Ace és Mini) már szinte otthon is elérhető, hamarosan lesz ezekről részletes tesztünk is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés