MWC2012: a Nokia Asha 302 Exchange kompatibilitást kínál

A Nokia rengeteg újdonságot hozott a 2012-es Mobile World Congressre. A felsőbb kategóriás telefonok mellett kiemelt  figyelmet szenteltek az olcsóbb Asha sorozatnak is, amely három új taggal bővült. A trió legkomolyabb tagja az Asha 302, amely egy QWERTY gombsorral ellátott, S40 Touch & Type rendszert futtató telefon.

Az 2,4 inches, 240x320 pixeles felbontású érintőkijelzővel is irányítható modell hátlapján 3,2 megapixeles, fixfókuszos kamera teljesít szolgálatot. A 105 gramm tömegű eszköz belső memóriája 256 MB-os, a RAM ennek a fele, a felhasználói tárhely microSD-vel bővíthető. A hátlap alatt 1320 mAh teljesítményű akkumulátor dolgozik, amely a gyártó szerint 9 órányi beszélgetési időhöz segíti a telefont.

Az Asha 302 legfontosabb újdonsága, hogy belekerült a Microsoft Exchange támogatás, amely push technológiát használva azonnal megjeleníti a felhasználó számára küldött leveleket. Ehhez persze nem árt, ha hálózati támogatás is akad, így aztán a Nokia mérnökei felkészítették a telefont a HSDPA adatátvitelre is. WLAN is van a funkciók között.

Az Asha 302 pár héten belül már kapható lesz. A felhasználók számos színárnyalat közül választhatnak. A Nokia a böngészés kapcsán is fejlesztett, a készülékekbe épülő, felhő alapú megoldás csökkenti az adatforgalommal járó költségeket. Az Asha 302 pontos hazai áráról még nincs információ, de a finn vállalat ígérete szerint versenyképes lesz a konkurens termékekkel.

Főtámogatónk az Emporia Telecom. Köszönjük.
  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés