MWC2012: Asha 202 és 203 jön a legolcsóbb Nokiák közé

A Mobile World Congress alkalmából tovább bővül a Nokia Asha termékcsalád, amely immáron összesen hat tagot számlál. A QWERTY gombsoros Asha 302-ről már beszámoltunk, a másik két újdonság szinte mindenben megegyezik, csak az Asha 202-be két SIM rakható be, a második ráadásul oldalról, így menet közben, a készülék kikapcsolása nélkül is cserélhető.

A két kicsi Asha is a Nokia S40 Touch & Type felületét kapja meg, azaz a 2,4 inches, rezisztív QVGA kijelző érintésvezérelt, de kapunk hagyományos gombsort is. Ez a két készülék a legolcsóbb Nokiák közé tartozik, várható bruttó áruk kevéssel 20 ezer forint felett alakul, s heteken belül az üzletek polcain is találkozhatunk velük. A finn cég 40 ingyenes EA játékkal próbálja kelendőbbé tenni a termékeket (ezek összesített ára egyébként 75 euró lenne), integrálásra került számos közösségi szolgáltatás, amelyekbe egyetlen, közös felületen keresztül lehet bejelentkezni.

A több színben is elérhető, 90 gramm tömegű páros 1020 mAh teljesítményű akkumulátort kapott, amellyel 400 órás készenléti és 5 órás beszélgetési időt érhetnek el. A belső memória 10 megabájtos, ez microSD segítségével bővíthető. A kamera két megapixeles, kapunk sztereó FM-rádiót, 3,5 mm-es jack csatlakozót, azonban adatátvitel tekintetében az olcsó páros maximum EDGE hálózatra tud fellépni. Nincs WLAN sem, a Bluetooth azonban nem hiányzik a repertoárból.

Főtámogatónk az Emporia Telecom. Köszönjük.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés