MWC2013: újabb elnyűhetetlen tégla a Caterpillártól

A Barcelonában megrendezésre kerülő 2013-as MWC-n az Apple-ön kívül szinte minden nagy gyártó képviseltette magát, ám nem maradtak ki a jóból azok a vállalatok sem, akik bizony az okostelefonokat egy kicsit más szemszögből közelítik meg, mondhatni kimondottan egy szegmensre koncentrálnak. Ezek közé tartozik a Caterpillár (rövidebb nevén CAT) is, akik ugyan nem a telefonos világból ismertek a leginkább, ám mégis beszálltak a mókuskerékbe, hogy kimondott strapatelefonokat gyártsanak.

Legújabb, Caterpillar B15 névre keresztelt gépük 125 x 69,5 x 14,95 milliméteres dimenziókkal és 170 grammos tömegel rendelkezik, így szinte azonnal látszik, hogy ez a készülék az átlagos használatnál jóval többet is kibír, ugyanis megfelel már az IP67 szabványnak is (1 méteres vízmélységnek 30 percig képes ellenállni) . A B15 már az Android 4.1 Jelly Beannel a fedélzetén érkezik, ám  egyelőre nem esett szó ennek a verziószámnak a frissítéséről. A kütyü szívét a MediaTek MT6577 chipset adja, mely magában foglal két darab, 1 GHz-en pörgő Cortex-A9 magot is. Emellé raktak még egy magasabb órajelen futó PowerVR SGX531-es grafikus gyorsítót, valamint 512 MB-nyi RAM-ot. Első ránézésre a rendszert jól optimalizálták, habár a fél GB-nyi RAM okozhat még fejtörést a rendszernek.

A fentebb említett hardvernek egy 4 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontású LCD kijelzőt kell meghajtania, melynek borítását a kemény és ellenálló Gorilla Glass adja. Fotózni vágyókra is gondoltak a Caterpillarnál, hiszen a hátlapon elterülő kameramodul 5 megapixeles képek megörökítését teszi lehetővé, az alkotások és más adatok mentésére pedig belső tárhelyként 4 GB-ot kapunk, viszont ezt a microSD kártya támogatása miatt szabadon bővíthetjük. A B15 ára 330 euró körül alakul, megjelenése a következő hónapban várható.

Azóta történt

Előzmények

  • MWC2013: LG Optimus L5 II és L5 II Dual

    Az LG Optimus L5 II és L5 II Dual is bejelentésre került a 2013-as MWC során, mely nem nagy előrelépést nem jelent az elődmodellhez képest.

  • MWC 2013: LG Optimus L3 II és L3 II Dual

    Az idei MWC-n a sok új modell mellett a régebbiek frissítéséről sem feledkezett meg az LG, így az LG Optimus L3 és L3 Dual is megkapta utódját.

  • MWC 2013: LG Optimus F5

    A 2013-as Mobile World Congressen bemutatták az LG "F" szériájának kisebbik modelljét, mely az LTE sebességget hozza el alacsony áron.

  • MWC2013: LG Optimus F7

    A 2013-as MWC-n hivatalosan is leleplezett LG Optimus F7 egy teljesen új irányt képvisel, így már az alacsonyabb árkategóriába is hoz LTE elérhetőséget.

Hirdetés