MWC 2013: LG Optimus F5

Az LG nagy elánnal érkezett a 2013-as MWC kiállításra, hiszen bemutatták az LG Optimus G Prót, de feltártak újabb szériákat is, mint például az F, azaz freedom (szabadság) modellek, melynek nagyobbik tagjáról korábban esett is szó. Az dél-koreaiaknak eltökélt szándéka, hogy a 4G sebességet már az olcsóbb árszegmensbe pozicionált telefonok számára is elérhetővé tegyék, ezzel a szűkebb pénztárcájú felhasználók is élvezhetik majd a mobilinternetezés csúcsát. A freedom szóból eredő F-betű is erre utal, hiszen az újdonsült tulajdonosoknak végre nem kell majd kompromisszumot kötniük mobilböngészés terén.

Az LG Optimus F5 ugyan minden téren elmarad az F7-től, viszont kedvezőbb ára kompenzálja ezt, valamint még a redukáltabb képességek ellenére is teljesen vállalható hardveres képességekkel rendelkezik. A 126 x 64,5 x 9,3 milliméteres dimenziókkal bíró F5-be egy 4,3 hüvelykes qHD, azaz 540 x 960 pixel felbontású IPS-LCD kijelzőt építettek (256 PPI), melyen a gyárilag is támogatott DivX, vagy MP4 videók egész szépen jelennek meg. A kütyü meghajtásáért egy 1,2 GHz-es kétmagos processzor felel, az alkalmazások egyidejű futtatására pedig 1 GB-nyi RAM áll rendelkezésre.

Az LTE modemmel is kecsegtető F5 a fentieken kívül kapott még egy 5 megapixeles kamerát, 32 GB-os microSD kártyával tovább bővíthető 8 GB-os belső tárhelyet, egy 802.11a/b/g/n szabvány támogató, DLNA-ra is képes WiFi modult, valamint egy A-GPS egységet is. Az F5 Android 4.1.2 Jelly Beannel érkezik, várható megjelenése pedig 2013 második negyedévében fog bekövetkezni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

  • MWC2013: LG Optimus F7

    A 2013-as MWC-n hivatalosan is leleplezett LG Optimus F7 egy teljesen új irányt képvisel, így már az alacsonyabb árkategóriába is hoz LTE elérhetőséget.

  • LG Optimus L9 - nagyravágyóknak

    A koreai gyártó újdonsága a 4X alatt marad tudásban, de trendeknek megfelelő mérettel kecsegteti a jövendő vásárlókat.

  • Négymagos okostelefonok viadala

    Ringbe szállnak az idei nagyágyúk, a négymagos processzor és a HD felbontású kijelző alapfelszereltségnek számít a mezőnyben.

Hirdetés