MWC 2014: WiFi-n dobálhatjuk a nagy fájlokat egymásnak a Lenovo alkalmazásával

A Lenovo standján nem reklámozták túlzottan, de külön megmutatták nekünk, hogy nagyon büszkék a a SHAREit nevű alkalmazásukra, amit bárki telepíthet. Nem csak Androidra, hanem iOS platformra is elkészült, nekünk még ugyan azt mondták, hogy még nem elérhető, de már fent van az App Store-ban a cucc. Hogy teljes legyen a kép, van asztali PC-re is kliens (Windowsra), így aztán tényleg van értelme a dolognak.


[+]

De mi is a lényeg? A telepített szoftverrel rendelkező eszközök WiFi hálózaton keresztül akármit küldhetnek és fogadhatnak, még mobilnet sem kell a működéshez, a lényeg, hogy ugyanarra a hálózatra legyenek kapcsolva. Mivel a WiFi átvitel akár 60-szor gyorsabb is lehet, mint a Bluetooth, ezért ez különösen hasznos nagy fájlok, programok átküldésére. Egyszerre öt eszköz tud egymással kommunikálni, ráadásul magát a SHAREit programot is át lehet zavarni azokra a kütyükre, amelyeken még nincs fent.


[+]

OSX-et használó olvasóink bizonyára arra gondolnak, hogy ez pont olyan, mint az AirDrop. És egyébként tényleg, ugyanolyan egyszerűen és gyorsan működik, a dolog ereje a több platform támogatásában és az ingyenességben rejlik. Az alkalmazás hivatalos oldaláról el lehet jutni a különböző platformokhoz való kliensek letöltéséhez. Igaz, a dolog még annyira friss, hogy a Play Store-ban kínai nyelvű leírás van kizárólag (de a szoftver már angolul kommunikál).

Azóta történt

Hirdetés