MWC 2017: Ígéretesnek érzi az okostükör jövőjét az Allview

Az Allview az X4 Soul és az X4 Soul Style leleplezése mellett egy okostükröt is demózott. A cég egyik képviselőjével hosszasan beszélve kiderült, hogy a cég szerint ezek az eszközök fényes jövő előtt állnak, és hamarosan egyre több háztartásba eljutnak, annak ellenére, hogy a férfiak többsége nem lát még benne a fantáziát, a hölgyek azonban annál jobban kedvelik. A Smart Mirror 2 több mindent tud. Egyrészt egy 37 hüvelykes, 800 x 500 x 18 milliméteres tükörről beszélünk, amibe egy 15,6 hüvelykes kijelzőt építettek, ez egyszerre tíz ujjat képes érzékelni, cseppálló, vagyis nem bántja a fürdőszoba párás levegője.

Sztárfotó az okostükörben
Sztárfotó az okostükörben [+]

Az Android (elvileg 5.1) operációs rendszer megfelelő teljesítményéért egy négymagos processzor felel, 2 gigabájt RAM és 16 gigabájtos adattároló társaságában, az áramot egy 1,5 amperes töltőfej biztosítja. Kommunikációs képességekben nincs hiány, a WiFi internetezéskor jön jól, a Bluetooth pedig más otthoni okoseszközökhöz való kapcsolódáskor, tartozik ugyanis a tükörhöz egy kamera is, amivel más helyiségeket is szemmel lehet tartani.


[+]

A szoftveres képességek között találunk kamerát, amiben természetesen van arcszépítő funkció, emellett lehet YouTube és saját videókat nézni, videotelefonálni, böngészni, zenét hallgatni (két darab 3 wattos hangszórót szereltek a tükör oldalára), ébresztőórát beállítani, valamint teendőlistát készíteni. A pláne még, hogy mérleget és más okoseszközt is hozzá lehet csatlakoztatni, így akár naponta monitorozhatjuk, hogy éppen nehezebbek vagy könnyebbek vagyunk. A szett (tükör + kamera) ára Romániában most 272 ezer forintnak megfelelő lej.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákEuStock.euTelekom

Előzmények

Hirdetés